Когато Volkswagen за първи път представи линията си от електрически автомобили, наречена I.D., те изглеждаха като нещо, което ще бъде на пазара след много години. Краят на чакането обаче наближава и VW ще започне продукцията на I.D. през ноември 2019-а. Немският производител се цели в един милион продадени електрически автомобила до 2025 година. 

По-голямата част от света ще види първо хечбек от линията I.D., докато в САЩ ще получат първо електрически кросоувър. Причината за това? В Европа например все още компактният сегмент е много популярен, докато в Щатите пазарът е гладен за кросоувъри. Хечбекът с размер на Golf ще бъде захранван от около 200 к.с. и ще има батерии, които в различни вариации издържат между 400 и 600 километра. Кросоувърът, наричан I.D. Crozz, ще се задвижва от около 300 к.с., а пробегът му с едно зареждане на батерията ще е около 500 км. Точните цифри все още не са потвърдени. Говори се, че цялата гама от автомобили I.D. ще има функции за полуавтономно или напълно автономно шофиране, но от VW не са разкрили нищо конкретно и за това. 

Очакваме I.D. и I.D. Crozz да бъдат официално представени през 2020-а. Година или две по-късно ще видим и I.D. Buzz, миниван, чийто дизайн напомня на класически Transporter от 60-те, но притежава всичко необходимо, за да ни отведе в средата на XXI век. С наближаването на тези премиери очакваме все повече разкрития около тях.