От Tesla самосиндикално решиха и обявиха програма за сервизиране на 123 000 автомобила от Model S. Причината е, че в някои от автомобилите от този модел, произведени преди април 2016, може да се появи корозия по холендровия болт за сервоусилвателя. Подчертаваме, че Model X и Model 3 не са засегнати.

В изявлението си Tesla се извинява за причиненото неудобство на своите клиенти и предоставя контакти, където всеки може да се свърже с представителство на компанията и да уговори час за смяна на проблемната част. Самата смяна отнема около един час.

Корозията се появява най-вече при автомобили, които са ползвани в студени условия, но това не означава, че сервизната акция е ограничена до тези бройки. Tesla също така подчерта, че няма данни за инциденти, причинени от този проблем. Проблемът, който потребителите могат да срещнат вследствие на корозия по холендровия болт, е да се налага да прилагат повече усилие, за да въртят волана.

Това не е първата сервизна програма на Tesla, но е най-мащабната до момента. Преди година беше обявена акция за 53 000 бройки от Model S и Model X, при които ръчната спирачка може да се заклещи в активирана позиция. Малко по-късно беше обявена програма и за 11 000 броя Model X заради проблемен кабел под задните седалки.

Тагове: