Tesla няма много фенове в общността на софтуера с отворен код. Компанията базира своите платформи за автомобили на открити платформи като Linux и BusyBox, но изминаха години, без да е споделила изходния код, както изисква техният лиценз (GPL). Най-накрая фирмата взе повече или по-малко правилно решение.

Автопроизводителят публикува изходен код както за материала, който изгражда системата Autopilot, така и за ядрото на Autopilot и за системата за информация и развлечение, базирана на NVIDIA Tegra, използвана в Model S и Model X. Въпреки че те не представляват абсолютно най-новият код, Tesla обещава да поддържа темпото със своевременно пускане на по-новите версии.

Ще бъде достъпен и кодът от "други области" от нейните автомобили, отбелязва компанията в съобщение, получено от разработчици, поискали материалите.

Както вероятно сте се досетили от спецификата на кода, не очаквайте да създадете своя полуавтономна кола с това, което се предлага. Tesla не предоставя собствени приложения, които се намират над тези основи, включително пълната рамка на Autopilot, собствените програми на NVIDIA и платформата за информация на Model 3. Въпреки това може би си струва да се вгледате в софтуера на Tesla, особено ако смятате, че можете да го използвате, за да създадете ваши собствени програми.

Кодът се намира в GitHub.