Microsoft разкри за пръв път новата си визия Fluent Design за Windows 10 още миналата година и сега потвърди няколко бъдещи промени по него. До края на тази година Fluent Design ще предложи модернизирани контекстуални менюта и бутон за обратно връщане в приложенията. Тези промени ще създадат по-прецизна версия на Fluent Design и ще унифицират интерфейса сред собствените приложения на Microsoft за Windows 10.

Създателите на други приложения ще трябва да ги адаптират към новия интерфейс, за да добавят новите елементи в тях.  

Интерфейсът ще бъде намален като размер, защото в сегашния си вид Fluent Design изглежда оптимизиран за таблети и тъчскрийн устройства. Предвиден е дори компактен режим, създаден за комплексни приложения с много менюта и текст.

Към момента разработчиците могат да поставят бутон за връщане в приложението, но той невинаги е ясно видим за Windows 10 потребителите. Това ще се промени с навигационните промени във Fluent Design и дори ще бъде добавена поддръжка на Xbox One контролер за навигиране в приложението.  

Всички тези промени на Fluent Design се въвеждат тази година, което позволява на разработчиците да се възползват от тях в Windows 10 приложения. Microsoft бавно променя посоката на проектиране на Windows 10 и модернизира приложенията в процеса и тези фини промени спомагат за освежаване на цялостния облик на Windows.

Тагове: