Когато Tesla обяви новия си Roadster, компанията разкри, че базовата версия е способна да ускори от 0 до 100 км/ч за 1.9 секунди. Това означаваше, че поне на теория има възможност и за по-добро постижение.

Оказва се, че това е точно така, и Илон Мъск потвърди наличието на “специален пакет от опции”, който ще направи ускорението на колата още по-зашеметяващо.

Описанието, разбира се, е доста мъгляво, но показва, че цитираните то Tesla параметри не са задължително оптималните. За компанията е лесно да прави подобни обещания, имайки предвид, че първите бройки от Tesla Roadster ще се появяват едва през 2020 г. Това дава достатъчно време на компанията да се справи с инженерните предизвикателства и да открие как да извлече максимална мощност от дизайна, коментира Engadget.

Независимо от това по-бързата версия на автомобила е по-възможна, отколкото изглежда. Ключът към светкавичното ускорение на Tesla Roadster е позиционирането на 200 kWh батерия в компактно шаси. Така дори и минимално подобрение ще направи Tesla Roadster неоспорим крал на пътя поне в някои ситуации.