Да, четете това правилно. Илон Мъск последва изказванията си от годишната среща на акционерите на Tesla (да не говорим за по-критични намеци през ноември) с изявление, че новата версия на Tesla Roadster ще включва SpaceX Option Package.

Пакетът ще има 10 малки ракетни компонента, наредени около колата. Съответно комплектът ще подобри "драматично" ускорението, спирането, завиването и всичко между тях. Звучи смешно, но това не е най-необичайното нещо, за което Мъск говори през последните месеци. Не бихме били абсолютно сигурни, че това ще се сбъдне, но няма и да заложим и срещу него.

При условие че това не е само атрактивна реклама на по-конвенционален пакет, то решението повдига всякакви въпроси. Законно ли е движението по улиците? (Вероятно не.) Колко употреби ще имате? Можете ли да го зареждате сами? И колко брутална ще да бъде гравитационната сила, когато запалите? Единственото сигурно нещо е, че възроденият Roadster представлява окончателното предложение на Мъск да изпревари автомобилите с бензинови двигатели "по всякакъв начин" - дори ако това означава да разчитате на някаква ракета.

Оцени:
Рейтинг: 3
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

178 | 13.06.2019
Още от Tech

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

96 | 14.06.2019