Изминаха близо 3 години, откакто Tesla обяви своя бюджетен електромобил Model 3. Цената му трябваше да започне от достъпните 35 хил. долара, но до момента нито една от версиите на пътя не се е продала за толкова.

Изглежда Tesla продължава да работи в първоначално обявената посока, тъй като компанията ще въведе нов вариант на електромобила с цена 45 хил. долара преди облекченията, след които рекламираната от Tesla цена на автомобила става 33.2 хил. долара.

Новият модел е със задно задвижване и ще изминава до 418 км с едно зареждане, което е с 80 км по-малко от възможностите на другите опции Model 3. Освен това по-новият модел е и по-бавен спрямо по-скъпите варианти, нуждаейки се от 5.6 секунди, за да достигне 97 км/ч.

На сайта си Tesla отбелязва, че настоящите срокове за доставка са четири седмици за западното крайбрежие, шест седмици за централната част на САЩ и осем седмици за източното крайбрежие. Потребителите могат да избират колата си директно от фабриката на Фремонт и да я получат за по-малко от четири седмици.