По традиция Autopilot на Tesla се приема за най-развитата форма на автопилотна система, налична на пазара в момента. Но сега Super Cruise на GM я победи в спора за върха на потребителската класация на Consumer Reports.

Организацията даде на Super Cruise първото място в дебютната си класация на полуавтоматизираните системи за шофиране с аргумента, че той намира баланса между техническите възможности и това, че кара водачите да внимават и шофират безопасно.

Това е важно, защото означава, че методиката на Consumer Reports взима предвид нещо повече от обикновените технически параметри на системата.

Организацията е оценила четири системи: Super Cruise в Сadillac CT6, Autopilot в Tesla Model S, X и 3, ProPilot Assist в Infiniti QX50 и Nissan Leaf и Pilot Assist във Volvo XC40 и XC60. Те са подбрани, защото се считат за най-известните и способните в автомобилния бизнес.

Tesla Autopilot получава най-добра оценка за интуитивност и използване, но системата на Cadillac върши по-добра работа в това да укаже на шофьорите кога е безопасно да я ползват и ги държи винаги нащрек.

Полуавтономната система използва сензори като камери и радари, както и картографски данни в комбинация със софтуер, за да помага при някои елементи на шофирането като спазване на платното и поддържане на скоростта.

Тагове: