Китайската компания NIO (известна преди като NextEV) официално обяви първата си серийна кола - изцяло електрически SUV, наречен ES8. Моделът бе показан като концепция по време на автоизложението в Шанхай, но сега вече знаем всичко, което ни интересува, пише The Verge.

Производството на ES8 ще започне догодина и базовата цена е около 68 000 долара, което ви осигурява модел с пробег 355 килолметра.

Цената е горе-долу наполовина на това, което ще ви струва една Tesla Model X, и това е преди различните държавни субсидии за закупуване на електрически автомобил, които могат да я смъкнат с още 6600 долара. В същото време, въпреки че Tesla продава колите си в Китай от години, те нямат право на такива субсидии, тъй като са вносни.

ES8 притежава всички характеристики на съвременния автомобил - интериорът е просторен и има седем места, таблото е с футуристичен вид, има дори станция за безжично зареждане на мобилни устройства. Шасито и корпусът на автомобила са изцяло от алуминий.

Колата се задвижва с два електрически мотора с комбинирана мощност от 480 kW, което е около 644 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 4.4 секунди.

Оцени:
Рейтинг: 1
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

287 | 22.06.2019
Още от Tech

Huawei nova 5 е нов триумф за средния клас

78 | Преди 16 ч.