Собствениците на коли с марката Tesla съобщават, че полицията масово ги спира от движение по магистралите поради опасения за безопасността в многомилионния град Гуанджоу, Китай.

В момента има много дискусии за Tesla и безопасността на колите ѝ в САЩ след широко разгласената фатална катастрофа с участието на Tesla Model S в Тексас.

Но същата дискусия се случва и в Китай, след като собственик на Tesla протестира за инцидент на щанда на автомобилния производител на автомобилното изложение в Шанхай.

В същото време от град Гуанджоу идва новината за фатален инцидент с участието на автомобил Tesla.

Пътният инцидент е станал в северната част на авеню Dongjiang, Гуанджоу, на 13 април, се казва в изявление, публикувано от бюрото за обществена сигурност в сряда. Лек автомобил се е запалил, след като се е сблъскал с циментовата преграда от дясната страна на пътя и с друг автомобил, което е довело до един загинал пътник, се казва в изявлението.

Днес няколко собственици на Tesla публикуваха в социалните медии, че властите ги спират да се движат по магистралата с автомобилите си в града:

"Полицията изглежда блокира всяко превозно средство на Tesla да се движи по магистралата поради опасения за безопасността след инцидента", гласи един от постовете.

Темата е в развитие, като засега компанията на Илон Мъск отказва коментар.

Снимка: @WoodmanK417

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

 

 

Тагове: