Според скорошен доклад на 8-ми октомври HTC трябва да представи екшън камера от типа GoPro. Новината е изненадваща, тъй като тепърва научаваме за това, а в днешно време е много трудно една компания да запази нещо в тайна до самия анонс.

Но според нови изображения, публикувани в upleaks, HTC по-скоро се подготвя да ни представи умни медицински устройства за лична употреба, което е напълно нова категория за тайванската компания.

Шестте изображения показват четири различни устройства: уред за измерване на кръвната захар, уред за изследване на урината, отоскоп (за ушните канали) и дрегер. Две от снимките показват отоскопа и дрегера в действие. Образите представят устройствата, работещи независимо едно от друго и изпращащи анализи за преглед към HTC смартфони.

През последните няколко години много компании работят над смартфон-свързани медицински изделия, но HTC ще бъде първият голям производител, който ще прави тези устройства сам и ще ги интегрира със смартфоните си.

Не е тайна, че HTC изпитва сериозни финансови трудности през последните години и има нужда от свежи идеи и продукти, които да раздвижат компанията. Екшън камерата е нещо страхотно като продукт, но дали HTC ще може да се справи с хегемонията на GoPro? Ако HTC се е фокусирала върху медицински уреди за лична употреба, изпреварвайки другите хардуерни производители, тя може да завземе голяма част от този неразвит пазар, ако разбира се успее да направи нещо наистина полезно. За сега ще трябва да изчакаме, за да видим какво всъщност ще покаже HTC на 8-ми октомври.

Виж още: HTC със специално събитие на 8 октомври