Началото на септември беше доста силно за технологичната индустрия. Видяхме два нови iPhone-a, Apple Watch, новите смартфони на Motorola, Sony, Lenovo, Samsung, Huawei и т.н. Очакваме и нов Nexus през октомври.

Всъщност тези месеци винаги са натоварени с интересни събития, след които е нормално да последва ново затишие, поне до началото на следващата година, когато очакваме събитията CES 2015 и MWC 2015.

Новите слухове вече са в ход, след като днес виждаме новата умопомрачителна концепция на HTC One M9, създадена от Фабрицио д’Онофрио. Имайте предвид, че това не е нищо реално изтекло от дизайн студиото на HTC, а представлява само една мечта за бъдещия флагман на тайванците.

Все пак дизайнерският език не е прекалено далеч от съществуващите HTC флагмани (M7 и М8), така че M9 може и да се окаже нещо близко до това, което виждате на снимките. Силно се надяваме да е така!

От гледна точка на хардуер Фабрицио е описал доста добри характеристики на M9, който ще се захранва от 64-битов Snapdragon 810 процесор, ще има 5,5-инчов Quad HD (1440x2560 пиксела) екран, 3 GB оперативна памет, както и гигантска 3500 mAh батерия. Самият телефон ще е дебел едва 7 мм, ще тежи 140 грама, ще е широк 70 мм и ще е с дължина 145 мм. Вътрешната памет ще бъде 32, 64 или 128 GB. Отново ще има двойна камера - едната 12 ултрапиксела, а другата ще добавя дълбочина към снимките - предната ще е 5,1 мегапискела за HQ селфита. И, разбира се, отново ще видим страхотните Boomsound говорители.

Тялото ще бъде изработено от масивен алуминий, а покритието на дисплея ще е от сапфирено стъкло, завършващо с красива ивица от титан около ръба.

Ние наистина бихме искали да видим този смартфон като реален продукт и се надяваме, че HTC ще обърне внимание на тази концепция.

 

Виж още: IFA 2014: HTC представи първия 64-битов Android смартфон Desire 820

 

Тагове: