През последните години умната операционна система за телевизори Roku набира скорост, благодарение на своята лекота и простота на използване, множество приложения и редовни ъпдейти. Един от топ производителите на телевизори с Roku е китайската компания TCL, която вече произвежда и телефоните на BlackBerry. 

В рамките на събитието CES 2017 TCL представи официално три серии нови Roku телевизори, като голяма част от тях са с 4K резолюция. Новите устройства са по-големи (до 75 инча) и предлагат значително подобрение на цветовете, предизвиквайки конкуренцията в лицето на Samsung, Sony и LG. 

Серията P се фокусира върху качеството на картината, докато другите две - C и S - залагат на дизайна, функциите и достъпността. 

"C" серията включва 75-инчов модел, който е най-големият Roku телевизор до момента на пазара. Според компанията, това ще са и първите телевизори с Roku и Dolby Vision.

В тази серия се включват модели от 49-75 инча с ултра слим дизайн, Dolby Vision, HDR10, 4K резолюция и дистанционно с гласово търсене и жак за слушалки за "лично" слушане на звука от телевизора, което може да бъде удобна екстра за хората, които не живеят сами. 

Линията "S" предлага размери от 28 до 65 инча, 4K резолюция, но няма някои подобрения на картината, Dolby Vision, иновативното дистанционно на "C" и "P" и HDR10. Тук обаче се запазват вграденият WiFi, трите HDMI порта и стрийминг функциите на Roku.

Сериите "C" и "S" излизат през пролетта, но цените им не бяха обявени от компанията. 

В серията "P" влизат различни варианти на телевизорите на TCL (18 на брой), като размерите варират от 28 до 65 инча, а резолюцията на повечето е 4K. Цената на 50-инчовия модел ще е 500 долара. Тази серия се отличава с наличието на технологията Contrast Control Zone, която предлага 72 зони с регулатор на осветлението, което се равнява на по-добра картина. 

Прочетете: CES 2017: TCL показа прототип на BlackBerry "Mercury" със скенер за пръстови отпечатъци