Младата френска компания Energysquare е разработила доста интересна технология, която позволява да заредите безжично почти всяко мобилно устройство. Изобретението на компанията бе представено на CES 2017 и се състои от пет доста тънки стикера, които работят заедно с подложка за зареждане.

На всеки стикер има два електрода и MicroUSB, USB-C и Lightning конектор, който се включва в порта за зареждане на устройството. След като залепите един от тези стикери на гърба на вашия телефон, просто трябва да го поставите върху подложката и той започва да се зарежда. Energysquare използва иновативна технология за проводимост, която позволява едновременното зареждане на няколко устройства. Една подложка има капацитет четири телефона, а скоростта на зареждане е сравнима с тази при нормалното зареждане.

Един набиващ се на очи недостатък на сегашния дизайн е, че веднъж поставен, стикерът блокира захранващия порт на вашия телефон, така че ако искате да го зареждате нормално, ще трябва да свалите лепенката. Energysquare обещава, че ще поправи това с втората версия на продукта. Стикерът ще излезе на пазара съвсем скоро на цена от 89 долара, пише Phone Arena.  

Виж още: Най-накрая можете да имате четка за зъби с „вграден изкуствен интелект“