Qualcomm разширява капацитета на следващото си поколение процесори Snapdragon 820 и поглеждайки спецификациите му, той ще е истинско чудовище, когато става дума за скорости на сваляне и качване на данни.

Първоначално представен по време на Mobile World Congress 2015 по-рано тази година, Snapdragon 820 има изобилие от забележителни характеристики, включително машинно обучение и имплементирането на Kryo 64-bit CPU технология на компанията.

Процесорът ще бъдат първият, който поддържа 600 Mbps скорост на сваляне през LTE-Advanced мрежи. С него също ще можете да качвате данни при скорости до 150 Mbps.

Разбира се, това са скорости, които са измерени в лабораторни условия и едва ли в ежедневието ще са толкова високи, но определено ще са по-бързи от сега съществуващите. Също така трябва да отбележим, че вашият оператор трябва да поддържа тази LTE технология.

Snapdragon 820 също ще бъде съвместим с LTE-U (нелицензирани LTE мрежи) и ще поддържа 802.11ad Wi-Fi за супербърза безжична свързаност.

Qualcomm също представи в новия чип и третата итерация на своята Quick Charge технология. Според данни на компанията Quick Charge 3.0 е с 27 на сто по-бърза от Quick Charge 2.0. Смартфоните, които ще бъдат оборудвани със Snapdragon 820, ще използват по-малко енергия при бързо зареждане, което ще удължи продължителността на живота на самата батерия.

 

 

Новият процесор се очаква да се появи в телефони от следващата година.

На специално събитие в Китай днес бяха обявени и два чисто нови чипсета на Qualcomm - Snapdragon 617 и Snapdragon 430. И двата използват осем стандартни Cortex-A53 ядра, със съответно тактова честота 1.5 GHz и 1.2 GHz.

 

Прочетете още: Qualcomm Snapdragon 820 ще използва машинно обучение, за да се бори със зловредния софтуер