Светът на HDR се разраства с големи темпове с настъпването на услугите за видео стриймване 4K UHD Blu-ray и с PlayStation 4 гейминга. Днес повече от всякога прецизната обработка на изображенията играе ключова роля в пресъздаването на изумителни и ярки картини – така както режисьорите и разработчиците на игри желаят.

Sony разбира това и отговорът е 4K HDR процесорът X1 Extreme. Според японския производител сред най-силните му оръжия са възможността да възпроизвежда изключително реалистична картина с превъзходна текстура, дълбочина, цветове и контраст, които правят огромна крачка напред в света на HDR.

С двете си нови серии телевизори Sony прави 4K HDR процесора X1 Extreme достъпен за по-широк кръг потребители.

Новата серия XE93 разполага със Slim Backlight Drive+, подобрена технология на LED подсветката, която осигурява още по-прецизно и точно локално управление в сравнение със Slim Backlight Drive. LED подсветката е разположена по четирите страни на екрана и с технологията X-tended Dynamic Range PRO за локално потъмняване и изсветляване предлага превъзходна яркост и изключителен контраст – на практика 10 пъти по-добър от XDR контраста на обикновен LED телевизор.

 

XE93


За да предостави по-богат набор от 4K HDR екрани, Sony ще представя 4K HDR OLED телевизорите като BRAVIA OLED. Серията A1 предлага изцяло ново визуално изживяване, съчетание от превъзходно качество на OLED картината с процесор X1 Extreme; първата в света аудио система, вградена в телевизор с голям екран и уникален съвременен дизайн.
 
Благодарение на над 8 милиона пиксела на OLED, които излъчват собствена светлина, серията A1 дава значително подобрено визуално изживяване с несравнимо черно, автентични цветове, изображение без замъгляване и широк ъгъл на гледане. Процесорът X1 Extreme прецизно контролира огромния брой пиксели и разширява възможностите на OLED, за да осигури изключителна 4K HDR картина.

A1

И двете нови серии – XE93 и A1, ще поддържат Dolby Vision.

Sony обяви и още 3 серии 4K HDR и 3 серии Full HD HDR телевизори, които ще излязат на пазара през 2017 г. Всички те разполагат с иновативните технологии на Sony, включително новоразработения 4K HDR процесор X1 (само серии XE90 и XE85), за да гарантират водещо в индустрията качество на картината.

Виж още: CES 2017: дронът PowerRay е новият най-добър приятел на рибаря

Тагове: