Concept-i е новата автоконцепция на Toyota, която компанията представи на CES 2017. С нея японският гигант си представя бъдеще, в което ние имаме връзка с нашите самоуправляващи се коли. В това бъдеще взаимодействието ни с тях не е ограничено само до докосването на тъчскрийна и взирането в менютата, а се основава на общуване с вграден изкуствен интелект, който предугажда и отговаря на нуждите на водача и пътниците.

Toyota Concept-i е компактна автономна кола с органичен дизайн, чийто най-интересен елемент е нейният интериор. Той е дело на американската CALTY Design Research, а мотото е "Кинетична топлина", или вярата, че мобилната технология трябва да бъде топла, предразполагаща и най-вече забавна.

Общуването става чрез изкуствения интелект Yui, който дори улавя човешките емоции и отговаря автоматично. Тези отговори могат да бъдат вербални - например да ви препоръча дестинация - или емоционални, като промени светлината и музиката в купето. Пътниците могат да говорят с Yui така, както биха го правили със Siri през телефона си.

Виж още: CES 2017: Asus анонсира ZenFone 3 Zoom

Тагове: