Днес Qualcomm обяви повече подробности за предстоящия мобилен процесор Snapdragon 835, който се очаква да бъде в смартфоните на 2017 година. Snapdragon 835 е наследник на Snapdragon 820 и се отличава с подобрена ефективност и нови възможности за виртуална реалност и правене на снимки. Qualcomm казва, че новият процесор консумира 25 процента по-малко енергия в сравнение с миналогодишния чип.

Snapdragon 835 също така идва с най-новата версия на технологията за бързо зареждане на компанията, наречен Quick Charge 4.0. Новата версия е напълно съвместима с USB Type-C стандарта и може да зарежда с 20 на сто по-бързо от Quick Charge 3.0. Има и нови защити от презареждане. Qualcomm казва, че Quick Charge 4.0 може да осигури "5 часа в режим на ползване със само 5 минути на зареждане".

Новият процесор е създаден по 10 nm производствена технология, което е намалило размера на чипа и той може да се вгради в по-малки устройства в сравнение с предишните процесори.

Snapdragon 835 предоставя и по-добра работа с 3D графика и осигурява с до 60 пъти повече цветове. Той също подобрява обработката на звука за "истински жив звук във виртуална среда“.

Новата платформа включва също подобрено улавяне на изображенията, включително вградена поддръжка за оптични системи, мащабиране и по-добри автофокус технологии. Той също така има подобрена електронна стабилизация на изображението при заснемане на видео. 835 е и първият Snapdragon процесор, който поддържа Ultra HD 4K Premium възпроизвеждане на видео, включително HDR 10.

Извън Apple устройствата Snapdragon линията на Qualcomm доминира света на премиум смартфоните, работещи с Android. Те се намират в почти всяко Android устройство на пазара. Snapdragon 835 вероятно ще продължи тази тенденция, а ние вярваме, че Qualcomm ще продължи да тласка смартфоните към едно по-добро бъдеще, където те ще са ултимативните мобилни компютри, за каквито винаги сме мечтали.

 

CES 2017: чудовищният геймърски лаптоп Acer Predator 21 X ще ви накара да счупите касичката