Apple откри своето дългоочаквано събитие със солидна доза гейм анонси в рамките на новата си услуга Apple Arcade. Налична за десктоп, Apple TV и мобилни устройства, тя предлага неограничен достъп до заглавия срещу месечен абонамент. Видяхме новия интерфейс на платформата, който показва как ще изглежда търсенето на игри и гледането на трейлъри. На сцената излязоха представители на известни компании като Konami и Capcom, които демонстрираха ексклузивни за Apple Arcade заглавия. Сред тях са модерна версия на модерната класика Frogger и Shinsekai Into The Depths.

Apple Arcade стартира от 19 септември едновременно в 150 страни. Цената е пет долара на месец за семеен план, а каталогът включва над 100 игри. Имате право на едномесечен пробен период.   

Първото шоу по Apple TV+ пък ще бъде пуснато от 1 ноември. Всеки месец към новата стрийминг платформа ще се добавят нови оригинални продукции. Цената? Отново пет долара на месец. Бонусът – ако си купите Apple TV, Мас или iPhone, получавате една година безплатен достъп до Apple TV+.

От сцената видяхме анонс на нов iPad с 10.2-инчов екран. Retina дисплеят има 3.5 милиона пиксела, а под капака работи чипът А10 Fusion.

   

След това дойде моментът, който очакваха всички: анонсът на iPhone 11. Той ще бъде с най-здравото стъкло, покривало смартфон на Apple. Дисплеят е 6.1-инчов Liquid Retina. Телефонът има двойна задна камера, като двата сензора са 12 МР, а единият е напълно нов с ултраширок ъгъл. Налице са обичайните подобрения при снимките, включително портретните. Нощният режим на камерата се включа автоматично, когато е достатъчно тъмно.

Селфи камерата също е 12 МР с широк сензор. За пръв път тя може да снима на забавен каданс.

Телефонът работи с новия А13 Bionic чип. Apple го определя като най-бързото GPU в смартфон. За да го демонстрира, е призвана игра от студиото TipsWorks.

Батерията на новия iPhone 11 ще издържа 1 час повече от тази на iPhone XR. Цената на модела е 700 долара.

Компания му прави iPhone 11 Pro, който ще бъде наличен в два размера: 5.8 и 6.5 инча. Камерата е тройна, имаме поддръжка на HDR 10, Dolby Vision и Dolby Atmos. Единствената разлика между флагманските устройства на Apple е тяхната големина. iPhone 11 Pro разполага с 5.8-инчов OLED дисплей. Той е с резолюция 1125 x 2436 пиксела и е с HDR10 възможности. Oт Apple твърдят, че iPhone 11 Pro е най-добрата платформа за машинно самообучение заради скоростта на операциите, които чипът позволява. iPhone 11 Pro издържа 4 часа повече от iPhone XS, a Pro Max - пет часа повече от XS Max. Новите телефони ще бъдат снабдени и с 18 W зарядно за бързо зареждане.

iPhone 11 Pro и Pro Max са водоустойчиви и издържат на потапяния до 2 метра дълбочина. Стартовата цена е съответно 999 и 1099 долара.

На събитието видяхме и Watch Series 5, към който са добавени редица подобрения както във функционалността, така и в елегантния, изчистен дизайн.

Една от най-големите промени при часовниците на Apple е, че те вече работят постоянно. При предишните серии, часовникът се самоизключваше, когато пред екрана му няма лице. Сега, ако китката на носещия е в покой, на екрана на часовника остават видими някои основни елементи, като стрелките. Новият часовник разполага и с вграден компас – функция, която остава доста неясна като концепция за момента. От компанията обявиха, че до компасът ще бъде достъпен за програмисти, което означава, че могат да му бъдат добавени функции.

Съвсем скоро (19 септември) ще бъде налична и обновената операционна система iOS 13.

За разлика от предишни години, когато в дните преди събитието на Apple ентусиазмът сред почитатели и анализатори беше много голям, сега това не беше точно така. Тъй като предлаганото от iPhone 11 и в трите му версии е скромно, мнозина още отсега гледат към iPhone 12 и 2020 г. B новите модели липсва 5G поддръжка и тя се очаква през 2020 г. заедно с отложените функции. Освен това се спекулира, че Apple ще предложи първия по-сериозен редизайн на iPhone от няколко години, като ще го съобрази с по-актуалните тенденции.

 

Тагове: