Звукът е навсякъде около нас - любимата ни музика в телефона, подкастове, видеоклипове и игри. Повечето от нас ежедневно прекарват часове в консумирането на някакъв тип съдържание, което има и аудио компонент. За някои случаи чифт обикновени слушалки или колонки до компютъра вършат работа, но сериозните аудиофили ще сбърчат чело само при споменаването на подобни тривиални аудио варианти. Те добре познават качеството на имена като Bang & Olufsen, чиито продукти са доказани през годините като водещи бутикови решения. Озвучителното тяло Beoplay A9 е точно такъв продукт, който освен впечатляващи звукови характеристики има и добавената стойност, че се радва на емблематично място в богатия каталог на датската компания.

Често определят Beoplay A9 като един от нейните най-емблематични продукти и има защо. Това е уникален по своя дизайн и спецификации модел, който може да изпълни с качествен звук помещения до 100 квадратни метра, или с други думи едно по-голямо жилище. От минималистичната външност на Beoplay A9 лесно се долавя култовият скандинавски стил и усещане за ръчна изработка и високо качество на материалите. Конструкцията на озвучителното тяло включва три дъбови крака, заден корпус от анодиран алуминий и световноизвестната вълнена тъкан KVADRAT, която не влошава качеството на звука - задължително условие, когато търсим аудио съвършенството. Перфектната кръгла форма е уникална по рода си в света на високия клас аудио системи, пасва на различни интериори и допринася изключително за постигането на неповторим стил в дома. За нея Bang & Olufsen казват, че е перфектното съчетание на форма и функция и гледайки модела в естествена среда, не може да не се съгласим. Сглобяването е лесно и интуитивно и веднъж на мястото си, моделът изглежда сякаш просто принадлежи на помещението.

Beoplay A9 е уникален модел и заради възможностите си за персонализиране. Предлагат се различни цветове на тъканта и краката за перфектно комбиниране с цветовата гама на интериорния дизайн. Тези елементи могат да се поръчат и впоследствие като аксесоари, така че да се постигне съответствие с ново обзавеждане или просто за разнообразие.

Чистият и мощен звук идва от седем специално разработени говорителя, които изпълват всяко помещение с качествен звук. Той може да бъде оптимизиран допълнително спрямо помещението с технологии като Active Room Compensation и Adaptive Bass Linearization. За още по-голяма мощност и стерео звучене могат да бъдат комбинирани две тела Beoplay A9. Отделно звукът може да бъде прецизно настройван и през еквалайзер на мобилното приложение на Bang & Olufsen.

Седемте говорителя включват 8-инчов субуфер, 2х3“ средночестотни, 2х1½“ fullrange и 2х¾“ високочестотни говорители. Общата честотна лента е в диапазона 33 - 23 000 Hz, а за усилване се използват усилватели клас D с мощност съответно 1х400 W, 2x200 W, 2x200 W и 2x150 W. Всички тези фино настроени компоненти се приспособяват към условията на помещението с една мисия - да ви осигурят най-автентичния и качествен звук.

Както подобава на съвременен продукт, в Beoplay A9 не липсват опции за свързаност с предпочитани платформи. Той предлага технологии за безжичен стрийминг като Bluetooth 4.2 и Wi-Fi (вкл. 5 GHz) и поддържа услугите Chromecast, Airplay 2 Spotify Connect, Deezer, TuneIn, DLNA и др. Вградена е и поддръжка на Google Assistant за лесна интеграция в умните домове.

Уникалният дизайн и звук на Bang & Olufsen Beoplay A9 могат да станат част от всеки дом. Моделът се предлага и в България от официалния дистрибутор на марката АСБИС и неговите партньори на цена от 6069 лв. с ДДС. Освен това Bang & Olufsen Beoplay A9 може да бъде закупен от B&O Monostore (Beostores), Plesio, Ozone и Ardes.