През последните две години работим, общуваме и се забавляваме онлайн повече откогато и да било. Това обаче налага и определени изисквания към техниката, която ползваме, за да могат срещите да бъдат максимално продуктивни. Лидерът в периферните РС решения Logitech има поредица от предложения, които се явяват отлични решения за видеоконферентни връзки. Независимо от размерите на помещението и броя участници, серията Logitech Rally е в състояние да отговори на аудио-визуалните нужди на онлайн конференции, в които участват от 6 до 46 души.

Най-напред, Logitech Rally Bar Mini е ефективно решение за видеоконферентна връзка „всичко в едно“ с качествена оптика и аудио за малки до средни заседателни зали. Той е изненадващо лесен за използване, управление и разгръщане в мащаб, като предоставя кинематографично видео и аудио в елегантен, универсален форм-фактор. Монтажът е от типа Plug and play и устройството се свързва лесно с почти всеки компютър с Windows или Mac без допълнителен софтуер. интелигентното управление на кабелите и множество опции за монтаж позволяват да разположите джаджата според нуждите и особеностите на помещението. Rally Bar Mini разполага с многоелементен обектив, мощни високоговорители с ниско изкривяване и усъвършенствана микрофонна система за пълноценно изживяване на срещи, което звучи толкова добре, колкото изглежда.

След скорошен софтуерен ъпдейт е повишена чувствителността на вградените 6 броя микрофони от 4.5 метра на цели 7 метра, което подобрява работата на цялата система. При нужда винаги могат да се добавят 3 броя допълнителни микрофона.

Rally Bar Mini може да се използва и в това, което Logitech нарича Appliance Mode, където Rally Bar Mini управлява самия софтуер за видеоконферентна връзка. Това означава, че изобщо не е необходимо да се свързвате с лаптоп или компютър. Настройвате обаждането с опционалния IP сензорен контролер Tap или Tap. През режима Appliance можете да стартирате софтуер за видеоконференции, който е сертифициран за работа с Rally Bar. Това включва Zoom Rooms, Microsoft Teams, Pexip, GoTo, RingCentral и Tencent. Logitech RightLight технологията пък пресъздава естествените тонове дори при затъмнени помещения. Втора вградена камера се грижи да не бъдат пропуснати и най-малките детайли, а AI алгоритъм винаги центрира обектива върху активния сегмент. Специална AI камера подобрява автоматичното кадриране на RightSight и предоставя информация за използването на стаята директно от контролния панел на Logitech Sync.

На свой ред, Logitech Rally Bar с вградена Zoom Rooms поддръжка и система за стаи със среден размер. Тя осигурява качествено изображение без загуби до 5X оптично увеличение, цифрово подобрено до 15X общо увеличение. Комбинацията от камера с 4K резолюция, която автоматично ви следи, микрофони, подходящи за средни заседателни зали и високоговорители с отлична сила на звука, правят системата водещо решение за нуждите на офиса. Звукът идва от двата 70-милиметрови високоговорителя. 6-те интегрирани микрофона, които са фокусирани върху гласовете и автоматично заглушават околния шум, имат обхват до 7 метра. Ако искате да използвате този видео бар в по-голяма зала за срещи, можете лесно да разширите капацитета на микрофона с до 4 допълнителни микрофона в същата цветова гама като видео бара.

Интелигентната 4K камера на Rally Bar осигурява уникално видео изживяване. В допълнение към контрастните изображения, Rally Bar е оборудван с интелигентен софтуер, който осигурява отлично възпроизвеждане на цветовете, дори при слаба светлина. Също така софтуерът гарантира, че всички винаги са в картината. Чрез завъртане и мащабиране винаги давате на партньорите си разговор с добра представа за случващото се в стаята благодарение на моторизираната камера която има ъгъл на гледане от 130 градуса хоризонтално и 80 градуса вертикално.

Logitech Rally Bar e разширяем с полезни аксесоари като допълнителни микрофони, монтажна скоба за телевизора или на стената или контролер Tap, който ви дава бърз достъп до срещи и настройки.

Накрая, абсолютно модуларната система Logitech Rally Plus е сериозно решение за големи зали. Клиентът може да си избира от малък вариант с 1 говорител и 1 микрофон, вариант с 2 говорителя и 2 микрофона и възможност с допълнителни до 7 микрофона за зали до 46 човека - идеална за големи офиси. Logitech Rally Plus осигурява студийно качество на видеото, несравнима чистота на звука, и RightSense автоматизация за по-ефективно провеждане на срещи посредством видеоконферентни приложения, работещи с USB устройства.

Използвайки изкуствен интелект, Rally Plus се адаптира така, че да реагира динамично на случващото се по време на срещата и да държи активния говорител винаги в центъра на камерата. Високоговорителите с ултра ниско изкривяване доставят кристално чист, изпълващ помещението звук и се уверете, че всеки глас се чува ясно. Системата автоматично изравнява високи и меки гласове - като същевременно потиска нежелания шум - с базираната на AI технология RightSound, която се подобрява с течение на времето.

Ако разполагате с повече от една заседателна зала, може да наблюдавате и управлявате устройствата от една-единствена платформа с Logitech Sync.

Независимо какви са размерите на помещенията и броя на участващите служители, видеоконферентните системи от серията Logitech Rally са лесни за използване и съвместими с повечето облачни услуги за конференции и уеб-базирани приложения Тези многофункционални, лесни за конфигуриране USB системи предават ясен звук и гладко, чисто HD изображение на всички участници в конференцията, независимо къде се намират. Висококачествената камера ви позволява да се заснемат гладки, детайлни изображения, които правят виртуалните срещи реални.

Снимки: Logitech