Мониторът е прозорецът, през който поглеждаме към вълнуващия свят на интернет пространството и възприемаме всичко онова, което то може да ни даде. Чрез него работим, забавляваме се и общуваме. В последно време нуждите на професионалистите, които работят отдалечено и в движение, стават особено високи поради разнообразието от инструменти и начини, с които да вършат задачите си. Затова е необходим монитор, който да отговаря на поредица изисквания: просторен екран, качествен образ и разнообразие от опции за свързване.

А Philips има специално предложение за вас. И то не един монитор, а няколко.

Philips 34E1C5600HE е предназначен за натоварена работна среда, което означава, че може да се ползва от широк кръг професионалисти, учащи и създатели на дигитално съдържание. CrystalClear дисплеят с диагонал 34 инча и UltraWide QHD резолюция от 3440 x 1440 пиксела осигурява висока гъстота на пикселите и широки ъгли на гледане от 178/178 градуса, които вдъхват живот на изображенията и графиките ви. Форматът UltraWide 21:9 позволява по-висока продуктивност с повече място за сравнение и повече видими колони в електронни таблици. Независимо дали сте взискателен професионалист, който се нуждае от изключително детайлна информация за CAD-CAM решения, или любител в мултимедийното съдържание, който работи с видео, дисплеят осигурява ярки и просторни изображения за лесна работа.

Със сигурност ще оцените и технологията Ultra Wide-Color, която предоставя по-широк спектър от цветове за брилянтна картина. Както мултимедийното съдържание, така и гейм забавленията, изображенията и дори продуктивността могат да се възползват от живите и реалистични цветови багри.

Мониторът е прозорец към професионалния ни свят, така че звукът е не по-малко важен от картината. При Philips 34E1C5600HE за него се грижат чифт висококачествени източници на стерео звук, вградени в дисплея, така че не зависите от допълнителен аудио хардуер.

В допълнение този монитор Philips се предлага с вградена 5 MP уеб камера, микрофон, изолиращ звука, и високоговорители. Тези функции го правят идеален за работа от дома и за дистанционни ангажименти като онлайн лекции и конференции в Zoom или Moodle. Уеб камерата е сертифицирана за Windows Hello - стандарта на Microsoft за сигурен персонализиран достъп. Налични са усъвършенствани сензори за Windows Hello за разпознаване на лица, което ви дава достъп до устройствата с Windows за по-малко от 2 секунди. Физическият превключвател на камерата предлага допълнително уединение, когато не се използва, за да сте сигурни в личното си пространство. Микрофонът, изолиращ звука, и двойни 5-ватови интегрирани високоговорители осигуряват ясна комуникация.

Повечето съвременни онлайн платформи за работа и обучение предвиждат активно участие на потребителите с множество екрани, документи и презентации. За щастие тук имате огромно разнообразие от възможности за свързване. Функцията MultiView на Philips ви позволява да използвате няколко системи на един екран. Можете да използвате Picture-by-Picture (PbP), за да наблюдавате две системи на един екран, така че да можете да работите едновременно с няколко устройства като компютър и преносим компютър, за да изпълнявате няколко задачи наведнъж.

На свой ред 15.6-инчовият Philips 16B1P3302D е преносим, лек и идеално пригоден за подобряване на производителността на работния процес при пътуване. Докато сте в движение, функцията Dual USB-C улеснява споделянето и представянето на материали или изпълнението на настройка на няколко екрана, така че получавате цялата функционалност на пълноразмерен настолен монитор. Стойката за непрекъснато накланяне се накланя от 0 до 90 градуса с гъвкавост, която ви позволява да се настаните удобно навсякъде, където трябва, за да сте в крак с работата си. Леката и сгъваема конструкция, специално проектирана за преносимост, осигурява нужната мобилност, а USB-C кабелът е проектиран така, че да се пренася лесно и да се побира във всяка чанта.

За разлика от стандартните TN панели IPS дисплеите ви дават забележително отчетливи образи с наситени цветове, което ги прави идеални не само за снимки, филми и интернет, но и за професионални приложения, които изискват точност на цветовете и постоянна яркост по всяко време - дори в самолета или на пейка в парка между делови срещи. За това винаги да виждате най-добрата възможна версия на изображението се грижи технологията SmartImage, която позволява да избирате различни режими, каквито са "Офис", "Снимка", "Филм", "Игра", "Икономия" и др. Въз основа на този избор SmartImage динамично оптимизира контраста, наситеността на цветовете и рязкостта на изображенията и видеото за постигане на най-добри показатели на дисплея. Режимът "Икономия" ви предлага големи икономии на енергия.

Този модел ползва два порта отстрани на монитора, където всеки USB-C кабел може да бъде включен и след това да се използва едновременно за множество цели, като - но не само зареждане - презентации и като добавка към настройка на двоен екран.

Ако сте наистина сериозни в желанието си да имате огромен дигитален работен плот и пълен набор от функционалност, връзки и възможности, Philips 27B1U7903 с диагонал от солидните 27 инча е един от първите в света монитори Thunderbolt 4 с USB4 съвместимост. В сравнение с конвенционалните USB-C монитори технологията Thunderbolt 4 осигурява светкавично бързи скорости на пренос на данни от 40 Gbps, предоставяйки видео с висока разделителна способност, многопоточен транспорт за последователно свързване, доставка на мощност до 90 W за устройства и стабилна 1 Gbit/s Ethernet връзка, всичко чрез един кабел. Thunderbolt 4 предоставя тънко, реверсивно USB-C докинг решение с един кабел за създаване на елегантен, чист работен плот, което значително повишава производителността.

Последователното свързване ви позволява да управлявате множество монитори и устройства от един Thunderbolt порт на вашия лаптоп. Свържете се към този монитор чрез Thunderbolt порта на вашия лаптоп, след което можете да се свържете към втори 4K монитор чрез втория Thunderbolt порт.

Мониторът използва високоефективни панели, които да осигурят изображения с разделителна способност UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) резолюция. Фоновото осветление с мини светодиоди подобрява управлението на осветлението и съотношението на контраста. Малкият размер на мини светодиодите, формиращи фоновото осветление, позволява създаването на 2304 индивидуално контролирани зони, които осигуряват по-дълбоко черно и по-ярко бяло. Богатото HDR съдържание вече може да се гледа така, както е замислено, с несравним контраст и прецизно възпроизвеждане. Този монитор на Philips е сертифициран с наскоро обявеното ниво на сертификация VESA DisplayHDR 1400 с пикова яркост до 1400 нита, увеличаващ се контрастен диапазон и по-широка цветова гама.

Tехнологията Quantum Dot е иновативна полупроводникова нанокристална технология, която прецизно излъчва светлина, за да генерира по-синьо синьо, по-зелено зелено и по-червено червено. Резултатът от всичко това - жив, динамичен, невъобразим цвят.

Philips 346E2LAE издига в култ пространството. Това е ултраширокият модел от E Line гамата на производителя, който има впечатляващото съотношение на страните от 21:9, IPS панел с разделителна способност 3440 х 1440 пиксела при диагонал от 34 инча и 100 Hz опресняване на картината.

Тук са всички интерфейси, от които бихте могли да имате нужда: портове: 1x HDMI 2.0, USB Type-C с DisplayPort функция, 1x DisplayPort 1.2, 1x Audio Out и четири USB 3.2 порта. И тук може да се възползвате от функцията MultiView, с която дисплеят с висока разделителна способност предоставя множество възможности за свързване за максимална продуктивност. Ако ползвате програми, които имат много менюта, трябва да сравнявате някакви текстове, да превеждате или изобщо да ползвате някаква форма на мултитаскинг, с този монитор можете да отворите много прозорци и всичко да е пред вас.

Но това е и модел, който сериозните РС геймъри също могат да оценят по достойнство. Неслучайно мониторът разполага с технология AMD FreeSync Premium, която се грижи за плавна картина и това да няма "изпуснати" кадри. Бързата реакция от 1 ms дава ясен образ и плавен геймплей и на практика елиминира размазването и размазването при движение, осигурява по-ясни и прецизни изображения, за да подобри изживяването в игрите. Наистина, ако разполагате с подходяща хардуерна конфигурация, Philips 346E2LAE може да бъде разкошна арена за вашите дигитални приключения.

Снимки: Philips