Philips създаде серията телевизори The One през 2019 г., представяйки ги като модели от среден клас за масовия пазар, където купувачите търсят перфектното предложение, готово за технологичното бъдеще, но идващо на достъпна цена. Версията от четвърто поколение с абревиатура в името 8807/8507 от 2022 г. включва 4K Android телевизори с тристранна Ambilight подсветка, процесори за обработка на картината P5 от 5-о поколение и много други технологии и екстри, с които ще ви запознаем в това ревю.

 

Минимални разлики в дизайна и спецификациите

Говорейки за новите две моделни линии на The One, веднага трябва да споменем, че приликите в телевизорите 8807/8507 са доста повече от това, по което те се различават. Логично е да споменем първо разликите и после да говорим за всичко онова, което е общо за тях.

И двата LCD телевизора се отличават с минималистичен дизайн, характеризиращ се със сребристи рамки и елегантни стойки. Philips PUS 8807 има широка накланяща се стойка, монтирана отдолу, докато Philips PUS 8507 има традиционна триъгълна стойка. Важно е да се отбележи, че и двете държат съответните телевизори здраво и стабилно. Към разликите може да добавим и това, че моделната линия Philips PUS 8807 предлага по-широк избор от размери, започвайки от минимум 43 инча до максимум 86 инча. От своя страна PUS 8507 се предлага в четири варианта, 43 инча, 50 инча, 58 инча и 65 инча.


Друг параметър, по който двете моделни линии се различават, е това, че телевизорите от серията Philips PUS 8807 поддържат 4K резолюция при 120 Hz, докато моделите в PUS 8507 имат същата 4K резолюция но са с 50/60Hz панел. Тук е моментът да споменем, че двете моделни линии са с по четири HDMI порта, като два от тях са версия 2.1, а останалите 2.0. Последната разлика е минимална, но все пак трябва да бъде спомената - и двата модела имат важните модерни функционалности eARC, VRR и ALLM, но Philips PUS 8807 поддържа AMD Freesync Premium, което го прави подходящ за геймърите, които искат да изстискат максимума от своите некст-джен конзоли.

Великолепна картина и звук за филми и игри

Моделите от сериите PUS 8507/8807 са страхотни телевизори, особено ако се ползват в по-светла стая. Изображенията им са с висока яркост, силно въздействащ цвят и силен контраст. В случая виновникът за отличното представяне на моделите е P5 процесорът за изображенията от пето поколение на Philips. Очите ви ще се зарадват на дълбочината на черните детайли, което обикновено не е от най-силните страни на LED телевизорите, но тук усещането наистина е много приятно, кинематографично, още повече, ако гледате с помощта на настройката Movie motion style.
Поддръжката на HDR е универсална. Налице са Dolby Vision, HLG и обикновен HDR10, докато HDR10+ Adaptive позволява на екрана да реагира и коригира параметрите на изображението въз основа на условията на околната светлина.

 

Режимите на картината включват Personal, Vivid, Natural, Eco, Movie и Expert 1 и 2; има и CalMAN опция за калибриране. Ако сте геймър, ще се насладите на плавни кадри без лаг благодарение на мощния процесор за видеообработка и Freesync технологията, както и на Auto Game и  Auto Latency режимите.

Звуковата система на моделите от сериите Philips PUS 8507/8807 е доста добра, състои се от два 10 W стерео високоговорителя, подсилени от интелигентни функции като AI еквалайзер, Dolby подобряване на басовете и Dolby изравнител на нивото на звука. Все пак, ако искате да се насладите в максимална степен на филмите и игрите, добре е да погледнете към някоя саундбар или AV система, способна на по-завладяващо звучене. Можете също да използвате високоговорителите на телевизора като център в настройката за домашно кино с няколко високоговорителя, ако това ви харесва. Телевизорите са с опцията за DTS Play-Fi, което означава, че могат да работят като част от една голяма домашна аудио система, свързана с друг DTS Play-Fi комплект със съвместими Play-Fi високоговорители.

Ambilight традицията продължава

Разбира се, и в двете моделни линии тук присъства тристранна Ambilight подсветка, чрез която светодиодните светлини по ръба на телевизора светят и променят цвета си в перфектен синхрон с цветовете на действието на екрана или с вашата музика. Онези, които са имали телевизор на Philips с тази екстра, знаят колко поглъщащо и топло усещане за дълбочина се създава, докато се наслаждаваме на любимото съдържание.


Комфортно управление

Няма да се спираме на всички опции относно настройките на телевизорите в двете моделни линии – както се предполага списъкът е достатъчно дълъг. Android телевизорите на Philips  дават възможността за персонализиране на началния екран, така че да подредите любимите приложения, както и да създадете „шорткъти“ до любимите филми и предавания или просто да продължите да гледате от там, откъдето сте спрели. Моделите са с вградена памет с размер от 16 GB, така че спокойно може да избирате и инсталирате всичко, което пожелаете, от богатия каталог на Play Store. Онова, което създава наистина невероятен комфорт и леснота при ползването, са опциите за гласов контрол, необходимо е да натиснете съответния бутон на дистанционното за да използвате „вездесъщия“ Google Assistant или пък просто да поверите контрола на Alexa чрез съвместимите с тази опция устройства.

Като цяло, ако искате съвременен телевизор на приемлива цена, притежаващ отлична картина, звук и възможности за първокласно представяне на игрите, то задължително включете в „дневния“ ред моделите от сериите PUS 8507/8807 на Philips.

Снимки: Philips

Вижте още: Да уловим всички хубави моменти - Philips 329M1RV (РЕВЮ)