Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

От Xiaomi ме поканиха на премиерата на новите им продукти, които включват серията Xiaomi 13, смарт часовника Xiaomi Watch S1 Pro, слушалките Xiaomi Buds 4 Pro и електрическия скутер Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. Събитието се проведе в Барселона, ден преди началото на най-голямото технологично събитие в Европа – MWC (Mobile World Congress). За щастие получих тестова бройка Xiaomi 13 Pro преди пътуването и успях да заснема с него това приключение.

*Всички снимки са направени с Xiaomi 13 Pro, без допълнителни акесоари. 

 *Предна камера

Естествено, първото нещо, на което попаднахме в Барселона, беше фестивал. Това е чудесна възможност за Xiaomi 13 Pro да се докаже откъм възпроизвеждане на цветове и както виждате, резултатите са много добри. Има достатъчно яркост и наситеност на нюансите, без да са нереалистични. Тези кадри, както и всички останали са заснети с Leica Vibrant режима.

 *Основна камера 0.6х

 *Основна камера 1х

 *Основна камера 2х 

 *Основна камера 3.2х

Сега е време да видим на какво е способна оптиката. Фабричните стопове са 0.6х, 1.0х, 2.0х и 3.2х. Кадрите, заснети с тях, са отлични, но при 10х започва да се усеща липсата на камера перископ. Има видимо замазване в кадъра и нивото на детайли пада осезаемо. Въпреки това има потенциал да се получи хубава снимка при определени обстоятелства и далеч не говорим за неизползваеми кадри. Стабилизацията при заснемане на самия кадър беше много добра, така че е възможно да се появи ситуация, в която това е една полезна екстра.

 *Основна камера 0.6х

 *Основна камера 1х

 *Основна камера 2х

 *Основна камера 3.2х

 *Основна камера 10х

Пренасяме се на събитието на Xiaomi и по време на презентациите в затъмнената зала е перфектният момент да изпробваме нощния режим. При първата снимка има малко повече светлина, но отново помещението се води слабо осветено, въпреки това резултатът е чуден. На следващите кадри единствените източници на светлина са големият екран и едва няколко прожектора, но отново имам високо ниво на детайла, което си личи от четливостта на текста по слайдовете.

 *Нощен режим

 *Нощен режим

 *Нощен режим

След представянето успях да тествам и портретния режим. Имаме една снимка на светъл фон при естествена светлина и една на тъмен фон при насочено изкуствено осветление. При едната боке ефектът е усилен докрай, а при другата отсъства, защото няма достатъчно разстояние между мен и промоционалната стена. Нивото на замъгляване на фона може да се наглася ръчно от галерията.

 *Портретен режим

 *Портретен режим

Имаше и организирана зона за снимки и първи досег с новите продукти. Предлагам няколко кадъра, от които ясно си личи феноменалната работа от колаборацията на Xiaomi и Leica. С достатъчно светлина детайлите в снимките са почти като от фотоапарат. Когато имаме няколко обекта в кадъра, вграденият изкуствен интелект успява да подбере с впечатляваща точност кога да замъгли даден обект и кога да го остави на фокус спрямо композицията.

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

На следващия ден посетих щанда на Xiaomi на MWC и направих още няколко продуктови снимки на най-интересните неща от него. Това включва: хуманоидния робот CyberOne, Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham Edition, Xiaomi Mix Fold 2 и един много интересен саундбар, който произвежда оцветени в оранжево изпарения, наподобяващи огън. За съжаление едва ли ще видим повечето от тези продукти официално да бъдат внесени в България.

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

 *Основна камера

Новите продукти, представени на събитието, съвсем скоро ще бъдат налични и в България. 

Вижте още: Xiaomi представя най-новите си премиум предложения на международните пазари