Кой не иска да се отърве от досадната домакинска работа? Но в същото време у дома му да е чисто и уютно, нали? Ако не можете да си позволите да наемете професионална чистачка за дома си, то… защо просто не си купите нейна умалена версия, която неуморно да се движи из помещенията и да почиства прах и мръсотия от пода. По всяко време – без почивен ден и заплата? Разгледайте следващите няколко предложения за почистващи роботи и не забравяйте, че съседите ви вече вероятно са си купили подобен!

 

ROWENTA X-PLORER S75 RR7687

 

 

Робот с най-съвременни технологии: навигация с лазер и камера, за оптимално почистване и постоянно картографиране. Не се страхува от килими и мокети – разпознава меките настилки и автоматично регулира нивото на мощността си. Подходящ за хора, склонни към алергии, и собственици на домашни любимци. Турбо четката Animal и мопът, предназначен за упорити замърсявания, успешно се справят с козина и нечистотии от животни, а високоефективният филтър за фини прахови частици в комбинация със специалния моп са перфектно решение при алергии. Устройството е лесно за управление дори от разстояние – през телефона чрез мобилно приложение или гласови асистенти.

Цена: 645 лв.

КУПИ ТУК

 

ROWENTA X-PLORER S50 RR7375

 

 

Прахосмукачката робот Rowenta X-Plorer S50 гарантира, че всеки сантиметър от дома ще бъде идеално почистен благодарение на системната ѝ навигация с жироскоп и инфрачервени сензори. Създадена е с грижа за собствениците на домашни любимци – мощният BLDC мотор и турбо четката Animal се справят ефективно с улавянето на косми и всякакви замърсявания от животни, а специалният електрически моп Animal Scrub мие упоритите петна от четириногите по пода. Моделът може да се управлява отдалечено чрез приложението Rowenta robots, което е съвместимо с домашни гласови асистенти.

Цена: 370 лв.

КУПИ ТУК

 

 

ROWENTA X-PLORER S40 RR7245

 

 

Тази прахосмукачка робот е чудесен помощник за всеки дом, особено за обитатели, склонни към алергии. Може едновременно да почисти и измие пода, като се справя успешно дори с фините прахови частици благодарение на високоефективния филтър. Разполага с автоматична навигационна система с инфрачервени датчици – избягва с лекота препятствия и стъпала. Може да се управлява интуитивно през мобилно приложение – без значение дали собственикът е в дома или някъде навън. Интегрира се лесно и с гласов асистент. Размерите ѝ са 80 мм височина и 325 мм диаметър, а теглото ѝ е 3.79 кг. Контейнерът за прах е с капацитет 250 мл, а резервоарът за вода – 110 мл.

Цена: 385 лв.

КУПИ ТУК

 

 

ROWENTA RR7987WH

 

 

Добър помощник за всяко домакинство, в което има домашен любимец. Работи с три специфични мопа, единият от които със специален електростатичен ефект против алергии. Той премахва фините частици прах, активиращи алергиите, а високоефективен филтър допълнително улавя до 99.9% от частиците прах. Електронно контролираната система за мокро почистване Aqua Force от своя страна позволява допълнителна персонализация на настройките на водния поток, а функцията Auto Boost автоматично разпознава килими и регулира всмукателната мощност. Подходящ за ежедневно почистване, тъй като поддържа работно ниво на шума от само 60 dB.

Цена: 1150 лв.

КУПИ ТУК

 

 

MUHLER BOBBY 1

 

 

Този многофункционален почистващ модел – прахосмукачка и моп – включва множество допълнителни функции, както и възможности за управление чрез специално приложение TuyaSmart, дистанционно с автоматичен и ръчен режим. Освен това може да се управлява чрез домашни асистенти като Alexa на Amazon и Google Assistant. Разполага с 200 мл контейнер за прах, както и с 230 мл воден контейнер с електронен контрол на водния поток. Прахосмукачката работи с литиево-йонна батерия с капацитет 2500 милиамперчаса, която се зарежда напълно за пет часа. След това моделът може да работи автономно до сто минути.

Цена: 259 лв.

КУПИ ТУК

 

 

XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C

 

 

Има доста екстри и иновации, запазвайки характерната за бранда достъпна цена. Може да се управлява с Mijia приложение, което позволява да почистваме дома си, когато не сме в него, а след като се приберем – просто да се насладим на тишината и чистотата. Разполага с висока степен на автономност и множество екстри, като сензори с висока точност, чувствителни към различна среда, както и възможност сама да изкачва препятствия като килим, прагове или релси (не повече от 20 мм височина). Когато достигне 15% от заряда на батерията, прахосмукачката по собствена инициатива отива да се зарежда.

Цена: 389 лв.

КУПИ ТУК

 

 

XIAOMI MI VACUUM ROBOT MOP ESSENTIAL

 

 

Моделът е съвсем малко по-голям от Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C – 350 х 353 х 82 мм. Резервоарът му за прах е 420 мл, а този за вода – 200 мл, и има опция за регулиране на количеството изхвърлена вода. Прахосмукачката има мощност на засмукване от 2200 Ра, което увеличава нейните възможности да улавя мръсотията, включително косми от домашни любимци. Разполага с три филтриращи слоя, позволяващи премахване на микроскопични замърсявания, което е особено подходящо за собственици, страдащи от алергии.

Цена: 315 лв.

КУПИ ТУК

Снимки: Xiaomi; Rowenta; Muhler; shutterstock