The Serif сам по себе си е истинско авангардно произведение, разработено от дизайнерското студио Ronan & Erwan Bouroullec. Устройството е носител на престижните награди IF Design Award 2020, Wallpaper Design Award UK и Good Design Award Japan. Той се разминава с обикновената идея за телевизор със своя екран със заоблен ръб и цял панел без разделителни линии. The Serif по-скоро има характеристиките на изискана мебел и може да бъде поставен навсякъде в дома – на рафт или на плот за маса. Благодарение на NFC функционалността му е нужно само едно докосване на смартфона към телевизора, за да се предаде съдържанието му. Така например, ако човек слуша музика на телефона си, но реши да я сподели с цялата стая с качествен звук – само трябва да докосне устройството си до The Serif и съдържанието се възпроизвежда през страхотно звучащите колони на телевизора.

Това са нашите 5 съвета как да се възползвате напълно от възможностите на чудесния The Serif.

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ ЧРЕЗ NFC?

Комуникацията между мобилен телефон и The Serif е изключително лесна – само с едно докосване те се свързват с помощта NFC, без да трябва да се въвеждат каквито и да било данни. Технологията е доста подобна на тази при безконтактните разплащания, като тя функционира на разстояние до 4 см от корпуса на телевизора.

За да използвате тази функция, е необходимо да поставите умното си устройство върху The Serif и да го свържете чрез Tap View.

КАК ДА ПОЛЗВАМЕ AIRPLAY2?

Споделянето на съдържание от iPhone и iPad е изключително лесно благодарение на технологията AirPlay 2 – най-новата версия на безжичното споделяне на съдържание, разработено от Apple.

За да се възползваме от AirPlay 2, е необходимо просто да стартираме Screen Mirroring на Apple устройството и да изберем The Serif. Това ни позволява да слушаме музика, да споделяме снимки или просто да дублираме съдържанието на екрана на умното устройство.

КАКВО НИ ДАВА AMBIENT MODE?

За да се възползвате от иновативната функция, която превръща телевизора ви от скучно черно петно в интериора в произведение на изкуството, е необходимо от менюто на The Frame да активирате Ambient Mode. В подменюто имате възможност да изберете подходяща и желана от вас визуализация – независимо дали е творба на Ван Гог, ваши снимки или последните технологични новини. Важно е да се спомене, че темите могат да бъдат променяни според предпочитанията ви.

КАК ДА ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ MULTIVIEW?

За да използвате Multiview, e необходимо да пуснете приложението Smart Things на умното ви устройство и след това да изберете Mirror Screen от падащото меню. Втората стъпка е да селектирате The Frame от менюто. Веднага след това трябва да изберете начина на разделяне на екраните и да изберете подходяща пропорция на екрана. Тази функция е изключително полезна, защото позволява да виждате екрана на умното ви устройство в едната половина на екрана, а в другата да продължите да гледате телевизия или видео съдържание.

КАК ДА ПОДОБРИМ ЗВУКА С ACTIVE VOICE AMPLIFIER?

Функцията Active Voice Amplifier на The Serif е изключително полезна, когато гледате филми, защото подобрява звученето на диалозите, като ги прави много по-ясни. Телевизорът променя звука спрямо околната среда така, че да не изпуснете нищо от действието на екрана.

За да активирате тази иновативна опция, трябва да влезете в менюто на телевизора и да изберете Amplify настройката на звука.

Тагове: