Онлайн платформа позволява потребителите да получат индивидуални оферти от банките за своите ипотечни или потребителски кредити в рамките на 1 работен ден от въвеждането на данните. Иновативната услуга позволява всеки да въведе своите конкретни критерии, като доход, период, вид кредит (ипотечен или потребителски) и т.н. На базата на тази информация банките изготвят своите предложения, а изкуствен интелект събира офертите и предлага безпристрастното им сравнение.

 

Защо е важно да получим оферти от различни банки за кредита?

 

Повечето от нас сравняват цените на електроуредите в няколко магазина, преди да направят покупка. Вземането на оферта от банка изисква по-голям ангажимент като време и отдаденост, лична среща с банков служител и немалък наръч от документация. Това често отказва кредитоискателите да се обърнат към повече от 1 институция за оферта.

Практиката обаче показва, че дори на пръв поглед малки стойности и разминавания в офертите могат да доведат до излишни разходи по вноските, които с натрупване през годините да надминат с лекота петцифрена сума.

 

Как да сравним офертите на банките?

 

Формулите за изчисляване на лихвен процент са сложни и често имат няколко вариращи елемента. Онлайн платформата на dilarius.com сравнява чрез безпристрастен изкуствен интелект различните компоненти по кредита. По този начин потребителят получава реална представа за разходите, които ще направи, и условията, които подписва, приемайки една или друга оферта на банката.

Иновативната услуга dilarius.com гарантира, че ще събере и сравни офертите на банката за срок от 1 работен ден, без да е необходимо физическо присъствие в банков клон или срещи с консултанти. Целият процес е изцяло онлайн и не обвързва потребителя с договор или излишни такси. Към момента онлайн платформата е безплатна за всички потребители, като изкуственият интелект събира и сравнява офертите на банковите институции в България и не работи за т.нар. бързи кредити.

„Създадохме онлайн платформата, защото искахме, от една страна, максимално да улесним потребителите, на които им предстои да теглят кредит, и да се възползваме от възможностите на съвременните технологии и безпристрастността на изкуствения интелект, от друга“ – каза Пламен Дильовски, автор и двигател на идеята. „Преди няколко седмици сключихме сделка за кредит за първи път, без нито една среща с кредитоискателя и без дори той да дойде до банката – всичко се случи онлайн, – затова вярвам, че тази услуга не само пести време, но и дава максимално информиран избор на хората“ – добави той.

Dilarius.com е независим кредитен посредник, който благодарение на годините опит и експертен финансов екип се стреми да помага на хората в България да сбъдват мечтите си за дом, хубав автомобил, добро образование и всяко важно събитие в живота.

Онлайн платформата dilarius.com за събиране и сравняване на индивидуални оферти на банките за кредити е най-новият проект на компанията, създаден, за да улесни максимално потребителите, но и за да им даде точна, ясна и конкретна оферта според техните индивидуални нужди и финансови възможности.