Спалното бельо от естествени копринени влакна с право принадлежи към категорията на елитното бельо. Гладко и деликатно, с уникален фин блясък, копринено легло може да превърне всяка спалня в остров на комфорт и удоволствие. Можете да изберете едноцветен комплект или бельо, украсено с изящни шарки. Във всеки случай продуктът ще изглежда еднакво луксозен и скъп. В допълнение към атрактивния си външен вид, спалното бельо от коприна има неоспорими предимства, които се осигуряват от естествения състав на материята.

 

Как да изберем копринено спално бельо

След като сте решили да закупите спално бельо от коприна, трябва да можете да проверите качеството му и да различите естествен материал от евтините фалшиви.

На първо място, трябва да опитате материала на допир. Естествената материя при контакт с тялото бързо абсорбира топлината, а изкуствената остава студена за дълго време.

Съмнявайки се в естествеността на копринената тъкан, трябва внимателно да разгледате модела. Трябва да е еднакво от предната и задната страна.

Издръжливостта на спалното бельо директно зависи от плътността на материала. За коприна оптималната стойност е 19 Momme, където Momme е теглото на 1 m² плат.

Коприненото спално бельо има много предимства, които се дължат на естествения състав на тъканта и производствения метод, който не позволява използването на химикали.

Естествени антиалергични свойства. Коприненото бельо не предизвиква алергични реакции и дразнене на кожата. В него не се размножават прахови акари и други вредни микроорганизми, така че децата и хората с астма могат да използват копринен текстил.


Висока топлопроводимост. Копринените влакна имат по-висока топлопроводимост от вълната. През горещия сезон леглото поддържа хладно, а през зимата бързо се нагрява при контакт с човешкото тяло.


Издръжливост. Благодарение на високата якост на влакната, деликатната материя е издръжлива и устойчива на износване.


Лечебни свойства. Забелязва се, че копринено легло помага за успокояване на болките при ревматизъм, влияе благоприятно върху състоянието на кожата и нормализира съня.
Външен вид. Коприненото спално бельо наистина служи като интериорна декорация. Цветът на плата не избледнява с времето, шарката не се изтрива, приятната текстура придава само комфортно усещане.


Бельо от естествена коприна има един недостатък - твърде висока цена.

Тагове: