Корковите тапи невинаги са лесни за изваждане – понякога дори може да пострада бутилката, виното или самите вие! Затова електрическите отварачки за вино механизират неприятния процес и с вградените си ножчета за фолио и отварачка правят достъпа до вътрешността на бутилките по-лесен от всякога! Следващите няколко чудесни предложения от Prestigio може да ползвате с огромен успех като чудесен подарък за близките или колегите си. Все пак празници винаги има, а и защо да се чудите какво да им подарявате за Коледа например?

ВИЖ ОЩЕ: Страхотна селекция на Prestigio, с която да навлезете в лятото (СЕЛЕКЦИЯ) 

 

PRESTIGIO LUGANO

 

Този електрически тирбушон е с подобни на предишните функции, само че без дори да има бутони. Може да го използвате върху 80 бутилки преди повторно зареждане, което се извършва с кабел. 4 часа са достатъчни за достигане на пълен заряд. Професионалният сомелиерски комплект отново е допълнен от аератор, вакуумна капачка и ножче. Със своя минималистичен дизайн Lugano се вписва еднакво добре както в кухнята у дома, така и в бална зала. Не заема и много място със своята височина от 20 см, диаметър около 5 см и тегло само 350 грама. Това матирано устройство е перфектен подарък за всеки ценител на виното.

 

PRESTIGIO BOLSENA

 

Умният тирбушон Bolsena решава веднъж завинаги всякакви трудности, които биха могли да се появяват при отваряне на бутилка вино. Този процес може да бъде повторен до 80 пъти, преди да се наложи отново да го заредите. Комплектът включва всичко необходимо, за да се почувствате като професионален сомелиер дори у дома! Аераторът насища виното с мехурчета и това помага да се разкрие максимално вкусът му, а специалната капачка изпуска въздух и така затваря плътно бутилката, за да се запази за по-дълго време. Специалният нож се поставя на гърлото на бутилката и с няколко кръгови движения премахва опаковката.

 

PRESTIGIO GARDA

 

Garda е модерен и стилен автоматичен тирбушон. Бутилката се поставя вертикално, тирбушонът се затяга, натискате бутона и устройството свършва всичко останало. Не е нужно да презареждате GARDA след всяко използване – един заряд е достатъчен за отваряне на 50 бутилки. Зареждането става безжично от докинг станция, без излишни кабели, адаптери и плъгини. Разполага с помпа, която създава вакуум, и така заедно със специалната капачка виното се съхранява след отваряне. Комплектът включва още нож за рязане на фолио и аератор за насищане на виното с въздушни мехурчета.

 

PRESTIGIO NEMI

 

Nemi е един от най-компактните модели. Един заряд означава до 70 отворени бутилки, така че спокойно може да бъде обслужена цяла галавечер. Преди да забиете тирбушона в корковата тапа, понякога има фолио или дори восък, който трябва да се отстрани. Това става най-лесно със специфичен нож. Следва използването на аератора, който придава по-наситен вкус, използвайки въздушни мехурчета. Когато приключите с виното за вечерта, но бутилката все още не е празна, идва моментът да се сложи приложената капачка, която изпуска въздуха и плътно се затваря, така че да съхрани напитката максимално дълго.

 

PRESTIGIO MAGGIORE

 

Maggiore е проектиран с изключително внимание към детайла. Макар че в дизайна му не присъстват физически бутони, употребата му е интуитивна и може да се използва дори с една ръка. Батерията му е достатъчна за отваряне на до 70 бутилки, което значи, че може да отваряте по три на седмица и ще трябва да го заредите чак след половин година. За целта използвайте безжична докинг станция, а нивото на батерията се обозначава с LED индикатор. В горната част на дръжката се крие нож за фолио, който се използва непосредствено преди „умния“ тирбушон. Цялостното усещане за премиум продукт е завършено още при първото отваряне на кутията.

 

PRESTIGIO VALENZE

 

Със своя минималистичен дизайн Valenze изглежда добре както на витрина в скъп ресторант, така и на кухненския остров в дома ви. Функцията на бутоните е повече от ясна, така че всеки би могъл да се справи с управлението на устройството. В комплекта могат да бъдат открити още: аератор, специална капачка и ножче за премахване на фолио от бутилките. Зареждането става с кабел, но преди да стигнете до него, ще трябва да отворите около 80 бутилки. Независимо дали купувате Valenze за себе си, за някой близък или пък дори за бизнеса си, всеки, който го използва, ще се чувства като професионален сомелиер.

Снимки: Prestigio