Всеки ден се стремим да прекарваме повече време със семейството и приятелите си или да спортуваме и отпочиваме добре. За съжаление поради работното натоварване става все по-сложно да се поддържа ежедневен баланс. Полезните аксесоари, които помагат за постигане на равновесие между работата и свободното време, стават важни за нас, като допринасят за ефективността и точността ни и предоставят повече време за срещи с приятели или забавни игри с децата ни. Спортните умни гривни и часовници са изключително популярни сред потребителите, които са активни спортисти и се грижат за добрата си физическа форма.

Mobvoi, която е компанията зад марката TicWatch, се смята за една от най-бързоразвиващите се в сферата на разработки с изкуствен интелект и приложението им в потребителската електроника. Базираната в Пекин компания, с международни офиси в Сан Франциско, Сиатъл и Тайпей, подкрепена от гигантите Google и Volkswagen, разработва свои продукти, сред които серията смарт часовници TicWatch.

Именно те предизвикват огромен интерес, присъствайки в почти всички световни класации за най-добри смарт часовници в последните няколко години - и вече са достъпни на българския пазар.

 

 

TicWatch Pro 3 приковава погледите

 

 

С последния си модел - флагмана TicWatch Pro 3 GPS, Mobvoi прави заявка за челна позиция не само на китката ви, но и на целия пазар на носими джаджи.

TicWatch Pro 3 GPS е може би най-добре оборудваният WearOS (бившият Android Wear от Google) смарт часовник на пазара. Той е първият и за момента единствен, снабден с мощния Snapdragon 4100 чипсет, който по данни на производителя Qualcomm е 85% по-бърз и 25% по-икономичен от предходния Snapdragon 3100, често срещан в актуалните модели смарт часовници от други производители. В комбинация със солидните 1 GB RAM и 8 GB ROM памет, бързината и реакцията при навигиране из менюто предоставят истинско удоволствие за потребителя.

Друга интересна особеност на TicWatch Pro 3 GPS е комбинацията от два дисплея, разположени един върху друг. Часовникът е снабден с ярък и наситен 1.4-инчов AMOLED дисплей с резолюция 454х454 пиксела в основата и изключително икономичен, прозрачен LCD монохромен дисплей върху него. Вторият е постоянно видим и предоставя основна информация като час, дата, крачки и нивото на батерията, а при докосване на екрана или натискане на страничния бутон се активира AMOLED дисплеят. Те са поместени в 47 мм тяло от закалена стомана, осигуряваща здравина и изключително стилна визия.

Вграденият микрофон дава възможност за провеждане на разговори директно от часовника. Не са пропуснати и фитнес маниаците. Разположените 12 броя LED диоди, в комбинация с разработените от Mobvoi алгоритми позволяват точно измерване на пулс, кислород в кръвта, качество на съня и дори нивото на стрес. В резултат TicWatch Pro 3 GPS активно следи и анализира спортните активности с помощта на прецизен GPS, барометър и с огромен набор от спортни режими. Данните са прецизни, включително при плуване. TicWatch напомня за раздвижване, прием на течности и др. Чрез инсталирания директно на часовника Google Play Store могат да бъдат добавени допълнителни приложения, посредством вграден WiFi или чрез Bluetooth, използвайки връзката на смартфона.

За допълнително удобство TicWatch Pro 3 GPS е снабден и с NFC, благодарение на което поддържа безконтактно плащане посредством Google Pay.

Друга отличителна черта на смарт часовника е батерията с капацитет 577mAh. Тя осигурява заряд, достатъчен за повече от 72 часа работа в нормален режим и невероятните 45 дни в икономичен режим, при който активен е единствено икономичният монохромен LCD дисплей, а функционалността е ограничена до показване на час, дата, ниво на батерията, изминати крачки и данни за сърдечния ритъм.

TicWatch Pro 3 GPS е съвместим както с Android смартфони, така и с iOS.

 

 

TicWatch C2+ е изящно бижу с необятни възможности

 

 

В портфолиото си Mobvoi разполага и със стилния TicWatch C2+, наличен в три класически цвята: Rose Gold, Platinum и Onyx Black.

Базиран на операционната система WearOS, този смарт часовник е изключителна комбинация от богата функционалност и визия на класически модел, която се допълва от включените в комплекта каишки от естествена кожа и още една от силикон.

TicWatch C2+ разполага с 1.3-инчов AMOLED дисплей с резолюция 360x360 пиксела, осигуряващ ярки цветове. Конфигурацията от 1 GB RAM и 4 GB ROM гарантира бързина и достатъчно памет за приложения. Вградените GPS и сензори за измерване на жизнените показатели позволяват отлично проследяване на активностите и здравословното състояние, а NFC връзката улеснява възможност за безконтактни плащания посредством Google Pay.

Смарт часовникът е снабден също така с Bluetooth и WiFi, гарантиращи отлична свързаност и автономност.

Батерията с капацитет 400 mAh предоставя 2 дни заряд в зависимост от интензивността на използване, а защитата клас IP68 осигурява спокойствие както в ежедневието, така и при интензивна активност или плуване в басейн.

 

 

TicWatch Е2 - достъпност, но не и компромис

 

 

Накрая, но не по важност, E2 е най-бюджетният модел от серията TicWatch, отново базиран на WearOS. Той предлага сходна функционалност, побрана в 47 мм корпус, с изчистен дизайн и удобна силиконова каишка.

Смарт часовникът е снабден с 1.39-инчов AMOLED дисплей с резолюция 400x400 пиксела. Той разполага с вграден GPS, Bluetooth, WiFi, 512 MB RAM и 4 GB ROM, клас водоустойчивост IP68 и батерия с капацитет 415 mAh.

 

 

Къде може да ги откриете?

 

TicWatch Pro 3, TicWatch Е2 и TicWatch C2+ можете да закупите на страницата на официалния вносител - http://ticwatch.bg, а Теленор е първият оператор в България, който предлага смарт часовниците на компанията на своите клиенти, като продуктите вече могат да бъдат намерени в търговската мрежа и онлайн. TicWatch можете да откриете и в магазините на Техномаркет.

Снимки: TicWatch