Fitbit показа новия си флагмански смарт часовник – Fitbit Sense. Спокойно може да кажем, че това е най-способният такъв на компанията досега.

Той поддържа детайлно сканиране на сърдечната честота за откриване на предсърдно мъждене чрез вградено приложение за електрокардиограма (EKG). Това го поставя до часовниците на Samsung и Apple в това отношение.

Fitbit Sense изпъква, когато говорим за функции за измерване на стреса – нещо, което започва да е от все по-голямо значение в натовареното ни ежедневие. За да бъдат измерени нивата, поставяте дланта си над часовника и дишате дълбоко. Това ще измери пулса ви, но също така и температурата на повърхността на кожата, чрез електродермален сензор. С времето Fitbit Sense ще се научи да определя на какво се дължи промяната в този показател. В приложението ще може да проверявате как се справяте със стреса, като колкото по-висок е резултатът, толкова по-добре.

Някои от другите по-важни функции, налични в часовника, са GPS, водоустойчивост до 50 метра, до 6 дни живот на батерията и нов магнитен механизъм за закрепяне на верижката. Екранът е OLED, а Fitbit Pay поддържа безконтактни плащания без значение дали телефонът ви е наблизо. От Fitbit Sense може да се отговаря на съобщения, както и да се провеждат разговори. 

Снимки: Fitbit

Вижте още: Fitbit Charge 4 ще ни буди, когато прецени, че сме спали достатъчно