Поддържането на дома чист, без прах и без косми от домашния любимец днес е много по-лесно от когато и да било с прахосмукачките роботи. Те са функционални, вършат работата вместо вас, забавни са и всички ги обичат. Има роботи, които, освен да изсмукват мръсотията, разполагат с вградени мопове за мокро почистване, което е още една стъпка до перфектно чистия дом. Няма по-добър момент да се възползвате от новите технологии и да отделите повече време на себе си от сега! Прахосмукачката робот скоро ще бъде неизменна част от всяко домакинство.

Започваме с един интересен не само на външен вид, но и на функции робот. Това е... 

Косачка – робот Ambrogio L15 DELUXE за до 600 кв.м

Цена: 1599 лв.

Ако освен дома и градината ви има нужда от освежаване, то задължително помислете за косачка робот. Като Ambrogio L15 например. Новият модел на Ambrogio е компактен, лек, лесно преносим, предназначен за малки градини. Ambrogio L15 тежи само 4 кг и е с дължина от 42 см, има безчетков мотор, литиево-йонна батерия, 15 см нож. Може да коси до 4 отделни зони и площи до 600 m². Роботът разпознава участъците в градината с по-висока трева и започва спираловидно косене в този участък. Ножовете са стоманени и не могат да им се опрат дори клонки, шишарки и др. 

Робот прахосмукачка AMIGO
Цена: 299 лв. (цената е промоционална)

Ако не вярвате, тогава е време да се запознаете с AMIGO - робот прахосмукачка, който притежава всички необходими функции за ежедневно почистване. Роботът за почистване AMIGO (IseeLife) има силна всмукателна мощност, тънък дизайн и функция "График" за настройване на час за стартиране на почистване. По този начин роботът ще се активира в удобно за вас време, дори ако не сте вкъщи, за да се радвате на по-чист дом. Машината работи с дистанционно управление, с което да управлявате прахосмукачката от разстояние и да изпълнявате някои действия - да накарате робота да стартира и да спира, да го насочите в определена посока, да промените режима на почистване, да го накарате да се върне към станцията за зареждане и други.

AMIGO е със силна всмукателна мощност подходяща за гладки повърхности, мокети и други. Преодолява лек наклон и лайстни. Събира идеално отпадъци, прах, пясък, малки зърна и други. Със силна всмукателна мощност, подходяща за гладки повърхности, мокети, късокосмести килими и др.

В момента роботът се продава на промо цена 299.00 лв., а ако клиентът желае и мокро почистване - допълнителният контейнер струва 40.00 лв.

Pобот за прозорци Hobot 368
Цена: 589 лв.

Hobot 368 е подходящ за почистване на всякакви видове твърди и гладки повърхности. Можете да почиствате прозорци, огледала, стени на бани, маси, шкафове, гардероби и др. Hobot 368 също идва с подобрения – нов дизайн, подобрен софтуер за почистване, по-добра свръзка между робота и кабела, безчетков мотор и още много. Специална AI технология осигурява по-ниски нива на шума и спира автоматично, когато приключи.

Поради по-компактните си размери прахосмукачките робот често са смятани за по-малко ефективни в почистването, но мненията на използвалите ги потребители коренно се променя само след първото изпробване на уреда.

Роботизирана подомиячка Everybot EDGE
Цена: 429 лв. (цената е промоционална)

Ако пък търсите уред с повече профилираност при работа, роботизираната подомиячка Everybot EDGE е най-новият роботизиран моп, с международна награда от REDDOT AWARD. Уредът е подходящ за сухо и мокро почистване на твърди подове - плочки, паркет и други. Everybot EDGE разполага с два въртящи се микрофибърни мопа, като към всеки от тях има контейнер за чиста вода с автоматизирана система за напояване. Това, което го отличава от аналогичните на пазара продукти е специфичният дизайн, който позволява на моповете да почистят ефективно дори ъглите на помещението и да достигнат до краищата на всяка мебел без опасност да я наранят.

Роботизираният моп има дълъг работен режим - до 100 мин, изключително леко тегло и ниско ниво на шум - по-малко от 47dВ. Everybot EDGE разполага със сензори за препятствия, сензори против падане, два вида мопове, предназначени за различен тип повърхности, както и включена в комплекта силиконова четка за почистване на замърсявания от микрофибърните кърпи. Освен това роботът е специално проектиран, така че цялата тежест да пада върху моповете и по този начин силата на почистване се увеличава максимално.

Въздухопречиствател Oberon 320
Цена: 439 лв.

В наши дни хората прекарват над 90% от времето си в затворени помещения, независимо дали са на работа или вкъщи. Този процент скача още повече в условията на карантина и социална изолация. Замърсяването на въздуха в затворени помещения е 50 пъти по-голямо в сравнение с това на открито. Следователно третирането на замърсения въздух в затворени помещения е от жизненоважно значение за здравословния начин на живот на хора страдащи от астма и алергии. Въздухопречиствател като Oberon 320 унищожава въздушните алергени, сред които органичните и остатъчни миризми, алергените на домашни любимци и праховите акари, мухълните спори и др. Със стилен и компактен дизайн, придружен с 5-степенна филтрация + йонизатор, този уред за пречистване на въздух ви предлага висока ефективност и циркулация на свеж въздух. Освен това има тиха и приятна работа и е почти безшумен. Студената катализа може да бъде използване за справянето с вредни газове, които биват отделени от мебели, плакати, тапети, завеси, килими и др.

Роботизирани прахосмукачки са иновативни уреди, които все повече навлизат в нашето ежедневие. Всички модели и марки са оборудвани със сензори против сблъсък и падане, както и с развита навигация, благодарение на които обикалят дома ви съвсем сами. Необходимостта от човешка намеса е абсолютно минимална и тя се изразява в това да се подготви средата за чистене, както и в редовната поддръжка на уреда – всичко друго роботът върши сам. Моделите са много, а функциите им са разнообразни, с цел да има подходящ робот за всеки дом и настилка.

Робот прахосмукачка OSKAR

Цена: 429 лв. (цената е промоционална)

Прахосмукачката OSKAR притежава всички функции на почистващ робот от висок клас! Той има елегантен дизайн и височина от само 7.2 см. Притежава мощен вакуум, V-образна ротираща четка и безчетков мотор NIDEK. Роботът за почистване OSKAR има "умен" режим за систематично почистване с навигация чрез вграден жироскоп като по този начин той ще направи максимално ефективен маршрут за максимално ефективно почистване на цялата площ! Роботизираната прахосмукачка OSKAR разполага с мобилно приложение и WiFi връзка, режим на почистване MAX Mode - за използване на максимална всмукателна мощност, както и функция "График". В допълнение на стандартната окомплектовка можете да поръчате и контейнер за мокро почистване и мопове, както и магнитна лента за ограничаване на достъпа му до определена площ.

Със силна всмукателна мощност подходяща за гладки повърхности, мокети, късокосмести килими и др. Преодолява лек наклон и лайстни и събира идеално отпадъци, парченца хартия, прах, пясък, малки зърна, коса.

В момента роботът се продава на промо цена 429.00 лв., а ако клиентът желае и мокро почистване - допълнителният контейнер струва 48.00 лв.

Всички познаваме досадната част от почистването и поддържането на безупречната хигиена у дома. Почистването на цялата къща отнема адски много време, през което можем да правим далеч по-забавни неща. А понякога дори от работа нямаме време да се захванем с почистването на прахта и отстраняването на замърсяванията от кучето или детето по пода. Особено проблемни могат да са прозорците, защото са труднодостъпни.

Pобот за прозорци Hobot 388
Цена: 749 лв.

И тук на помощ ни идва Hobot 388 – робот за прозорци с вграден контейнер. Той е подходящ за почистване на всякакви видове твърди и гладки повърхности. Можете да почиствате прозорци, огледала, стени на бани, маси, шкафове, гардероби и др. Hobot 388 идва с подобрения – контейнер за вода, нов дизайн, подобрен софтуер за почистване, по-добра свръзка между робота и кабела, безчетков мотор и още много.

Умната машинка разполага с приложение за телефон, чрез което можете да я управлявате. Чрез приложението се получават и съобщения за възникнал проблем. Двата почистващи ринга имитират човешко почистване и се движи по прозорeца, без да оставя следи. Hobot се движи отгоре надолу, като почиства целия прозорец. Роботът разполага с UPS захранване, което ще го задържи върху прозореца в рамките на 20 мин, ако спре захранването. Обезопасителното въже ще помогне да го придърпате към себе си. Hobot работи единствено свързан с ел. мрежата. Поради тази причина разполага с достатъчно дълъг кабел – 5 м. Ако това не стига, просто можете да си вземете още един кабел за удължаване.

Робот за почистване на прозорци MAMIBOT iGLASSBOT W120-T

Цена: 396 лв.  (цената е промоционална)

Мултифункционалният робот MAMIBOT iGLASSBOT W-120T е предназначен за почистване на всякакви видове твърди и гладки повърхности. Можете да почиствате прозорци, огледала, стени и подове на бани, кухни и коридори, маси, шкафове, гардероби и др.

Наличен е в бял и черен цвят.

Pобот за прозорци Hobot 298
Цена: 749 лв.

Hobot 298 пък е първият робот за миене на прозорци с вграден контейнер за вода. Това e робот за прозорци, който е оборудвам с контейнер за вода (и препарат) с автоматична ултразвукова пръскалка.

Този робот за прозорци идва с нов, по-здрав и метален вакуум мотор. Прикрепената микрофибърна кърпа лесно изсушава водата след почистването, тъй като количеството вода се контролира с точност. Hobot 298 чисти прозорци с рамки и без рамки, почиства и други гладки повърхности. Подходящ за прозорци с размери 5х6 метра. Има дистанционно и 3 кърпи за мокро почистване и сензори против падане и може да работи на повърхности без рамка. Всичко това го прави изключително подходящ за жилища, офиси, кафенета, ресторанти и други видове помещения.

Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C

Цена: 499 лв. (цената е промоционална)

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C се отличава с наличието на Visual dynamic navigation system - прецизна система за планиране на маршрута чрез двоен жироскоп със 160-градусова камера и оптичен сензор. Те й позволяват да следва високоефективен алгоритъм за планиране на почистването и да чертае по-точни карти на помещението. Освен това прахосмукачката Xiaomi 1C разполага с възможност за едновременно сухо и мокро почистване с автоматичен контрол на водата, мобилно приложение за контрол на функциите, както и изключително висока всмукателна мощност от 2500 Pa. Прахосмукачката робот Xiaomi 1C разполага и с 15 вида сензори за движение, миещ се HEPA филтър, може да прекосява препятствия от 2 см и да се движи по наклон до 20 градуса.

Почистващ робот iLife V7s Plus
Цена: 430 лв.

Ако търсиш надежден помощник в почистването, който не само се справя с прахта по пода, но и се грижи за мокрото почистване, като оставя дома или офиса ти чист и освежен, iLife V7s Plus е твоето решение. Основна цел на джаджата е да улесни максимално ежедневното ти почистване. Освен това ниските нива на шум я правят идеалната машина, която да пуснеш да работи, докато ти си почиваш. А стилният ѝ дизайн и розов цвят ще те забавляват всеки път когато го погледнеш.

Роботът е снабден с сензори, които навлажняват мопа само когато е в движение, и спират пускането на вода, когато роботът е спрял за предотвратяване насищането на вода на едно място. V7s Plus чисти и мие едновременно. В сравнение със стария модел V7s Pro, Plus има контейнер от 300 мл за вода с 60 мл кутия за събиране на прах. По този начин роботът смуче боклук, докато се ползва функцията за миене. 4 сензора предпазват прахосмукачката от падане по стълби или от первази. С две големи колела и голям амортисьор тя може да се движи по 15° наклон и да преодолее препятствия до 1.5 см - за да не остане непочистено кътче. Накрая, използвайки инфрачервени сензори, V7s plus се връща до докинг станцията, за да се презареди при свършване на батерията. След 300 минути пълно зареждане е готова за още 110-120 минути работа.

Почистващ робот ILIFE V8S
Цена: 550 лв.

Искаш ли да оставиш чистенето на пода в миналото, като го като го прехвърлиш в ръцете на надежден помощник, грижещ се както за събирането на прахта, така и за измиването с парцал? Точно това ще се случи, ако избереш иновативния модел iLife V8s. С него ще получиш до 80 минути време на работа, което да използваш за други, по-забавни дейности. Функцията за планово почистване, която позволява роботът да се включи в определен час, без значение дали си вкъщи или не. И можеш да имаш пълно доверие на iLife V8s, защото той има система против падане, която ще предпази робота от високи стъпала и стълби. Точната и добре планирана система за почистване непрестанно коригира пътя, стараейки се да постигне максимално покритие за по-малко време.

Усъвършенствано 2 в 1 почистване, режим за допълнителна мощност, режим за последователно почистване, голям контейнер и страхотен дизайн отличават модела от предшествениците му. Опцията както за сухо, така и за мокро почистване и няколко степени на работа ще осигурят почистването както на петната, така и на трудно достъпни места. Наличен е режим за почистване на килими. Така домът ти ще бъде чист, без да ти се налага да чистиш.

 

Pобот прахосмукачка с моп Mamibot ExVac 680S
Цена: 649 лв.

Mamibot ExVac 680S впечатлява с нова навигационна система Real Intelligent V+gyro SLAM Navigation (камера + жироскоп). Мощен вакуум, прахосмучене и миене едновременно, приложение за телефон, HEPA филтър са едни от предимствата на новия модел на Mamibot. Той е подходящ за средно големи жилища, със и или без килими, за хора с домашни любимци, за всякакви повърхности.

Благодарение на 360-градусовата камера и картографиране с 4-ядрени процесори, Mamibot ExVac 680S винаги знае къде се намира и кои области вече са почистени или тепърва ще се почистват. Той също така независимо оптимизира процеса на почистване. На комбинацията от 2 странични четки, 1 централна четка и мощен вакуум до 2000 Pа не може да устои никакъв боклук. Роботът е с височина 8.1 см, което му позволява да влиза и почиства под мебелите. Големият контейнер (370 мл) осигурява почистване на по-големи площи.

Mamibot се прибира автоматично на базата си, когато батерията му свърши. Презарежда се и се връща да си довърши почистването. На приложението можете да видите къде е почистил и какво остава да бъде почистено. След приключване контейнерът за боклук с големина 600 мл може да се мие с вода.

Прахосмукачка робот с моп Mamibot ExVac 660
Цена: 459 лв.

Неговият колега в почистването Mamibot Exvac 660 е прахосмукачка робот, която има два отделни контейнера – един за сух боклук, още един с вграден воден резервоар с капацитет 300 мл. Mamibot Prevac 660 има възможност за свързване с телефон, работи с литиево-йонна батерия, разполага с няколко режима на работа. Силен вакумм 1800 Ра и много добра навигация осигуряват качествено почистване на помещенията.

Mamibot Exvac 660 едновременно прахосмуче и мие. Притежава два взаимозаменяеми контейнера – за сухо почистване с капацитет 0.60 л и за мокро почистване с капацитет 0.30 л.

По време на работа с контейнера за мокро почистване се събира и сух боклук. Две странични четки, една основна, силен вакуум (1800 Pа) и двоен филтър правят Mamibot Prevac 660 изключителен почистващ робот, който почиства квадратура до 120 кв.м. Mamibot ExVac 660 може да преминава препятствия до 2 см, както прагове, лайстни, килими и др.

Приложението за телефон ви дава възможност да задавате график за почистване, да включвате и изключвате робота, да сменяте режими, да го управлявате ръчно и др. Mamibot ExVac 660 може да бъде контролиран и чрез Amazon Alexa.

Косачка – робот Ambrogio L15 DELUXE за до 600 кв.м

Цена: 1599 лв.

Ако освен дома и градината ви има нужда от освежаване, то задължително помислете за косачка робот. Като Ambrogio L15 например. Новият модел на Ambrogio е компактен, лек, лесно преносим, предназначен за малки градини. Ambrogio L15 тежи само 4 кг и е с дължина от 42 см, има безчетков мотор, литиево-йонна батерия, 15 см нож. Може да коси до 4 отделни зони и площи до 600 m². Роботът разпознава участъците в градината с по-висока трева и започва спираловидно косене в този участък. Ножовете са стоманени и не могат да им се опрат дори клонки, шишарки и др. 

Косачка – робот Ambrogio L35 Basic за до 1200 кв.м.

Цена: 3390 лв.

Косачката робот Ambrogio L35 Basic вече е тежката артилерия в този бранш. Тя включва висока степен на иновации: моторите са безчеткови, а усъвършенстваните системи за рязане и чисто новото гъвкаво колело позволяват на робота да коси и поддържа сложни площи до 1200 м² за възможно най-малко време. Той също така може да коси до осем различни зони. Алгоритъмът за умно косене осигурява  напълно окосяване и за по-кратко време. Роботът не се бои и от климатичните условия, защото има сензор за дъжд, който може да го изключи.