Неделя е. Блажено пиеш сутрешната чаша кафе, докато половинката ти чертае планове за задължителното ходене до магазина. Да, кафе има, но иначе ехото в хладилника става все по-силно всеки път когато отвориш вратата. С други думи, време е за редовното отскачане до магазина. Не е тайна, че понякога изразът "Скъпи, хайде на пазар!" стряска представителите на силния пол. Зад тези наглед невинни думи се крият притеснения за всичко - от лутане в търсене на най-специфичната марка от дадена стока (нали не искаш да кажеш на любимата жена, че не си успял да откриеш точно тази козметика, която тя иска за следващото офис парти?!) до дълги опашки пред касата. За щастие на нас, мъжете, това не е необходимо да е така, когато пазарувате в една от най-големите и достъпни вериги магазини у нас. Вече няколко години мобилното приложение Lidl Plus на едноименната компания е довереният дигитален помощник на потребителя. В него може да откриете всички нужни функции, които да направят пазаруването по-лесно, по-удобно и най-важното - без притеснение.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че Lidl Plus е онова удобно решение за шопинг, което може да превърне пътуването до магазина в истинско приключение. Представете си, че имате мисия: да откриете съставките за планираната вечеря с приятели пред телевизора или пък да закупите нов полезен домакински уред. Каквото и да търсите - от цената на продукта до характеристиките му, - то е налично на екрана на телефона ти в дигиталната брошура.

С Lidl Plus може да започнеш планирането на пазарния ден още от уюта на дома, наслаждавайки се на същото това кафе, без изобщо да се налага да обикаляш безцелно по щандовете. Първото нещо, което ще видиш при стартиране на приложението, е изборът на любим магазин - онзи клон на Lidl, който е близо до теб и посещавате най-често. Така ще знаеш, че винаги имаш най-актуалната информация и за промоциите в него. Някои приложения понякога забравят основното си призвание - да бъдат лесни за ползване - и ви отрупват с ненужна информация, непрекъснати известия и цяла плеяда иконки, подканящи ви към едно или друго нещо. Не и Lidl Plus. Тук всичко е изчистено и интуитивно. Основните раздели са "Купони", "Оферти" и "Брошури" и имената им говорят сами за себе си

Просто отвори "Оферти", където могат да бъдат открити всички предстоящи оферти и да се планират покупките за седмицата или за деня. Друго удобство са редовните купони с атрактивни отстъпки за избрани продукти. За хората, които най-активно използват приложението, има специални купони, индивидуално подбрани, а всеки месец Lidl организира Купон+ с допълнителни награди и активности. Тази активност действа на принципа на събиране на точки при всяко пазаруване, като определен брой от тях носи различни намаления на избрани стоки. В "Брошури" може да видиш актуалното и предстоящо издание на брошурата на Lidl.

Когато стигнеш касата, просто отвори приложението и сканирай кода при всяко пазаруване, за да използваш предимствата и отстъпките на Lidl Plus. След дългия пазарен списък неминуемо остава също толкова дълга касова бележка. Нека бъдем честни - тя трябва да остане в миналото. Приложението запазва касовия бон след всяко пазаруване. Така не само всеки може да проследи покупките си за целите на семейното счетоводство, но и да допринесе за зелената кауза. Цялата нужна информация се събира в раздела "Дигитални бележки".

Говорейки за семейния бюджет, ако използваш всички оферти и купони поне веднъж в седмицата, може да спестиш средно 10 лв. от общата стойност на пазаруването. Това важи да всички Lidl магазини в страната, така че колкото повече пазаруваш, толкова повече пестиш където и да се намираш. Това със сигурност ще се хареса на половинката, която вечно мърмори, че харчиш повече и че бирата не е заместител на пълноценното хранене. Happy wife, happy life е казал някога някой мъдър англичанин и определено е знаел какво говори.

А ето нещо, което със сигурност ще изненада приятно всеки един член на семейството. Lidl Plus не е просто удобен начин за пазаруване в магазините на веригата. То ти дава възможност за оферти и отстъпки и извън тях, сред които зареждане с намаление в бензиностанциите OMV, намаления за билети в Софийската опера и балет, различни видове застраховки от SDI и много други. Отстъпките се актуализират всеки месец и така предлагат истинска добавена стойност към редовното използване на приложението.

Като предлага подобни практични услуги, Lidl се стреми да задоволи всички потребности на своите клиенти - от качествена и достъпна храна, през добавена стойност в приложението Lidl Plus, до приятно прекарано време със семейство и приятели, така че вече никой да не се стряска, когато чуе "Хайде на пазар!".

Безплатното мобилно приложение Lidl Plus е достъпно на мобилни устройства с Android и iOS.