Търсите си клавиатура и мишка, но искате да излезете от стандартните клишета, предопределящи как трябва да изглежда периферията? Ако сте млад човек или поне се усещате като такъв, учите или работите, обработвате документи или пък създавате съдържание, пътувайки занякъде, и всичко това в едно темпо, което е далеч по-динамично от обикновеното ежедневие на средностатистическия потребител, то задачата пред вас е с една идея по-сложна. Макар че в магазините може да откриете цяла плеяда от подходящи клавиатури и мишки, рядко може да се натъкнете на периферия, която не само да можете да носите навсякъде, но и да грабне окото и душата ви на момента, карайки ви да си я купите веднага, без много да му мислите. Именно такива два продукта ще ви представим в това ревю – дело на едни от най-добрите по отношение на компютърната периферия – Logitech.

 


Logitech K380

 

 

Кое е първото, което ви идва наум, когато се наложи да подмените клавиатурата си? Може би достъпната цена, дизайнът или нещо друго? Logitech K380 притежава и трите качества, като под „нещо друго“ разбирайте невероятната компактност и удобство, която може да ви предостави такова устройство. Имайки предвид това, че K380 е многофункционална безжична Bluetooth клавиатура, която предлага свързаност с множество устройства (може да се свърже с до три едновременно). Тя използва две AAA батерии и е съвместима с Mac, Windows и Chrome OS.

Дизайнът и може да се опише с една дума - „изящен“. Въпреки че изглежда изключително компактна, K380 е доста солидна в сравнение с другите по-малки като размер модели. Клавиатурата е напълно функционална и в дизайна ѝ няма нищо орязано или ненужно, като всички бутони са така оформени, че на момента ще поискате да сложите пръстите си върху тях. Компактната форма ви улеснява да я носите наоколо и макар че заради кръглата форма на клавишите може да имате кратък период на адаптация, с ръка на сърцето заявявам, че те са доста удобни за писане. Клавиатурата се предлага в няколко разцветки - от нежно розово до черно.


Както казахме, при К380 няма липсващи бутони (освен допълнителния цифров панел), а клавиатурата предлага както функционални, така и мултимедийни клавиши. Моделът е съвместим с няколко операционни системи и затова може автоматично да промени режима си, когато превключите операционната система, адаптирайки оформлението си към нея.
K380 oсигурява лесна и тиха работа благодарение на клавишите в стил „лаптоп“, а Bluetooth връзката е достатъчно стабилна. И най-важното - животът на батерията на клавиатурата е отличен, което е запазена марка за Logitech, като едни батерии ще ви стигнат за почти две години употреба. От друга страна софтуерът Logitech Options улеснява персонализирането на клавишите и другите удобни функции.

 

 

Logitech Pebble M350

 

 

Според Logitech можете да направите всяко пространство минималистично, модерно и безшумно с безжичната мишка Pebble M350. И това е точно така - новият модел е преносима мишка, която можете да вземете навсякъде, където животът ви отведе. Гладката и форма пасва чудесно в ръката и е достатъчно компактна, за да се побере лесно в джоба или чантата ви. Благодарение на изключително тънкия си дизайн и меките заоблени страни можете да работите с нея удобно в кафене, библиотека или дори в претъпкан влак. Ако досега сте работили с геймърска или друга мишка, може първоначално да намерите тази малка джаджа за леко хлъзгава, но това е, защото просто сте свикнали с нещо малко по-обемисто.


Logitech Pebble M350 е страхотна мишка с много нисък профил и малък форм-фактор, което улеснява плъзгането ѝ в чантата за лаптопа, като предлага двойна безжична свързаност (2.4 GНz RF и Bluetooth) и обещава 18 месеца време за работа с една единствена AA батерия, при това постоянно включена. Когато не се използва, мишката преминава в режим на заспиване, спестяващ батерията, поради което издържа наистина невероятно дълго време. Работата с нея е доста акуратна, без значение върху какво я използвате - масата, бюрото или върху корицата на някоя книга. Това, което впечатлява най-много освен стилния дизайн на Pebble M350, е и изключително тихата работа - практически доста трябва да напрегнете слуха си, за да чуете кликовете с нея. Дори широкият гумен скрол бутон за превъртане се плъзга безшумно - така че можете да влезете в библиотеката и да работите, без да безпокоите другите.

 

 

Общо взето, ако трябва да направим препоръка, то комплектът от клавиатурата Logitech K380 и мишката Logitech Pebble M350 е прекрасен подарък за активните хора, които биха искали да работят или да се забавляват комфортно, независимо от това, къде се намират.

 

При това с висока доза стил.

 

Снимки: Logitech

Вижте още: Logitech G-Series Color Collection – елитна геймърска периферия в свежи, ярки цветове (РЕВЮ)

Още от HiComment