Седмият форум за свръх широколентов достъп (UBBF 2021), съвместно домакинстван от Комисията за широколентов достъп на ООН и Huawei, беше официално открит в Дубай. Като най-голямата среща на върха в света в областта на фиксираната мрежа, тазгодишната UBBF се фокусира върху темата „Разширете свързаността, стимулирайте растежа“. На събитието водещи световни оператори и доставчици на оборудване обмениха идеи по широк спектър от теми - включително изграждане на мрежова инфраструктура, регионална цифрова икономика, успешно приложение на решения и разширяване на пространството за растеж на индустрията. Те също така споделиха най -добри практики и обсъдиха как да задълбочат бизнес сътрудничеството.

Тази година UBBF се проведе в продължение на два дни, през които имаше няколко ключови речи и сесии, фокусирани върху фиксирани мрежи, които се проведоха едновременно. Професионалисти от правителствата, индустрията, операторите и академичните среди обсъждаха и обменяха идеи, свързани с настоящото състояние на развитието на свръх широколентовите мрежи и новите предизвикателства.

Райън Динг, изпълнителен директор на борда на Huawei и президент на Carrier Business Group, говори на UBBF 2021

На събитието Пенг Сонг, президент на Global Carrier Marketing & Solution Sales в Huawei, произнесе основна реч, озаглавена „Разширете свързаността, стимулирайте растежа“. Той дефинира и разработи модела на Huawei C.A.F (Coverage Architecture Fusion) на Huawei. Пен подчерта, че „Има огромни възможности за свързаност. Това е от ключово значение за операторите да изграждат конкурентоспособност на мрежата въз основа на модела CAF“.

Пенг Сонг изнесе основна реч

Кевин Ху, президент на продуктовата линия на Huawei за комуникация на данни, представи четири нови функции на решението за интелигентна облачна мрежа на Huawei и интелигентните маршрутизатори от серията NetEngine, осигуряващи диференцирани възможности за конвергенция на облачна мрежа и ускоряване на цифровата трансформация за индустриите.

Дигитализацията се превърна в глобална тенденция за развитие, като повече от 50 държави и региони, включително Китай, Близкият изток и Европейският съюз, вече са пуснали свои собствени цифрови стратегии. Следователно дигитализацията води до дълбоки промени в начина на живот, производството и управлението на всеки човек, дом и организация.

Кевин Ху, президент на Communication Product Line на Huawei, произнесе основна реч

На конференцията Бил Уанг, вицепрезидент на Huawei Optical Product Line, заяви: „За да преодолее тези предизвикателства, Huawei пусна продуктите от серията Digital QuickODN (DQ ODN) и Edge OTN. Тези продукти са създадени, за да помогнат на операторите бързо да изградят всички оптични целеви мрежи, които са видими и управляеми от край до край, значително намаляват разходите на оператора за обслужване и управление и осигуряват високоскоростен вход в цифровия свят за различни индустрии и домакинства. Те могат да помогнат на операторите да разширят пазара на предприятията, да подобрят домашния широколентов опит, да намалят разходите и да увеличат приходите.

UBBF се провежда успешно всяка година от създаването си през 2014 г. и се превърна в най-важното събитие, водещо развитието на ултра широколентовата индустрия.

Разберете повече за UBBF тук.

Снимки: HUAWEI; shutterstock