Популярният годишен фотографски конкурс на Huawei – NEXT-IMAGE Awards 2021, отново е отворен и очаква снимки и видеа, заснети с Huawei устройства, до 30 ноември. Темата на тазгодишното издание е Better Together, а най-добрите участници ще получат някоя от 70-те парични и предметни награди в глобалния конкурс и три големи продуктови в неговото локално издание, като всеки може да участва и в двете надпревари, независими една от друга.
Huawei NEXT-IMAGE Awards е най-големият в света конкурс за смартфон фотография, с над 2 милиона изпратени снимки и видеа от началото му през 2017 година до сега. С лесна механика и атрактивни награди за пета поредна година мобилни фотографи, от любители до професионалисти, могат да споделят своя поглед за света с феновете от цял свят.

 

Жури

 

Победителите в глобалния конкурс NEXT-IMAGE Awards се избират от екип от фотографски експерти от множество държави и с разннобразни творчески профили. Сред тях са канадският фограф на екстремни спортове Рубен Крабе, британският критик по изкуствата Карън Смит и френският телевизионен и радиопродуцент Оливър Чиабодо. В журито са включени и визуални артисти с личен опит в печеленето на фотографски награди – от Пулицър до миналогодишното издание на Next-Image Awards, както и вице-президентът на Consumer Strategy Marketing Dept в HUAWEI Consumer Business Group Ли Чанджу.
Локалното издание за България има собствено жури, което включва Лиу Ганг-Скофилд, генерален мениджър, и Дарина Иванова, маркетинг директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, модният фотограф Константин-Коко Кръстев и уеб продуцента, режисьор и влогър Крис Захариев.

 

Награди

 

Глобалното издание по традиция стартира с богат паричен и предметен награден фонд. Голямата награда „Фотограф на годината“ ще бъде дадена на 3-ма участници и ще е под формата на NEXT-IMAGE CREATION бонус от 10 000 щатски долара. Други 27 участници ще получат по 1000 щатски долара. Сред предметните награди са и 30 смарт часовника Huawei Watch 3. Журито ще определи и 10 носители на Student Focus Award, студенти на възраст между 18 и 24 години, които ще получат смартфон Huawei P50 и NEXT-IMAGE CREATION бонус от 1000 щатски долара.


Не по-малко атрактивни са локалните награди за конкурса в Instagram. Участникът, класиран на първо място, ще получи най-новия смартфон от серията HUAWEI nova, който ще бъде обявен официално на 21 октомври 2021. Носителят на втора награда ще получи първия таблет у нас, базиран на HarmonyOS – Huawei MatePad 11, с честота на опресняване на екрана от 120 Hz, в комплект с магнитна клавиатура и писалка, а на трета награда – най-новите open-fit безжични TWS слушалки Huawei FreeBuds 4, отличаващи се с активно адаптивно шумопотискане и Hi-Res Audio звук.

 


Как да участвам

 

За участие в глобалното издание посетете официалния сайт и следвайте указаните там стъпки, за да качите снимката или видеото си в съответната категория.
За локалното издание е необходимо просто да я качите в собствения си профил в Instagram с таг на страницата на Huawei Mobile за България @huaweimobilebg и хаштаг #HuaweiNextImage.
Участията в локалното и глобалното издание на конкурса са независими едно от друго. Участията в единия не водят до автоматично участие в другия, но всеки може да сподели креативността си и в двете и да спечeли награда и от двата наградни фонда.

 

10 категории, 10 уникални погледа към красотата на света

 

Huawei окуражава участниците да изследват света в различни перспективи, формати и условия. Затова глобалният конкурс е разделен в 10 тематични категории, които го правят още по-интересен. Категориите са Portrait, Monochrome, Colour, Snapshot, Night, Telephoto, Super Wide Angle, Super Macro, Story Creator и Storyteller. Тези категории стимулират и използването на традиционните предимства на Huawei смартфоните в области като заснемане при ниска осветеност и нощни снимки, макрофотография, снимки от много далечно разстояние, широкоъгълни кадри и, разбира се, портрети.
Две журита и много награди ви очакват до 30 ноември в два вълнуващи конкурса – на https://gallery.consumer.huawei.com и във вашия собствен Инстаграм с тагове #HuaweiNextImage и @huaweimobilebg.

Снимки: Huawei

Виж още: Huawei обяви скорошно откриване на собствен електронен магазин за България