България може да е несъмнен софтуерен и аутсорсинг хъб, който постепенно се прославя по света, но не са толкова много хардуерните иновации, които се измислят тук, особено в областта на потребителската електроника. По тази причина новата серия бойлери на Tesy, наречена BelliSlimo се превърна в своеобразно събитие. В BelliSlimo са вложени редица патентовани от компанията решения, едно от най-интересните от които е функцията Eco Smart. Бойлерът се самообучава за навиците на потребителя – тоест в рамките на началния период на употреба „запомня“ седмичната ви рутина за къпане и миене, както и количествата вода, която ползвате. Събраната и обработена информация му дава възможност да се активира автоматично, само в нужните части от денонощието, така че да разполагате с достатъчно вода, без да се налага да се изразходва енергия денонощно. Tesy очевидно са решили да не се поддават на хайпа в момента и не са нарекли тази функция „изкуствен интелект“. Въпреки това тя е напълно автоматизирана – случва се във фонов режим, стига само да сте натиснали еднократното бутона за включване на режима. Постигнатият клас „B“ на енергийна ефективност може да не звучи впечатляващо на пръв поглед, само че всъщност той е най-високият за електрически бойлер в света.

В серията е наличен и модел с управление през Интернет. Уредът Bellislimo Cloud може да бъде включван, програмиран или настройван чрез мобилното приложение tesyCloud по всяко време, от всяка точка на света, предоставяйки данни в реално време и възможност за проследяване на консумираната електроенергия за зададен период от време.
Бойлерите от серията BelliSlimo са с италиански дизайн и се произвеждат изцяло в България. Иновативните идеи на Tesy обаче очевидно намират световно признание, защото вече се предлагат на 4 континента – в повече 50 държави.