В момента. По същество новият продукт на Sony, наречен Reon Rocket, е климатик за човешкото тяло, който обещава, че ще ни избави по време на летния период. От жегата най-вече.

Единодушни сме, че жегата мъчи всички ни, а преходът от един климатик до друг понякога може да бъде болезнено горещ.

Бонусът на климатика на Sony обаче е, че ще можем да го носим със себе си. За съжаление това няма да се случи в рамките на настоящото лято, но за следващото – да. Любопитно в случая е, че продуктът на Sony първо трябва да мине през групово финансиране (crowdfunding) и да го получим по идея през март 2020 година.

Според Sony на базата на стотици хиляди симулации Reon Pocket ще може да свали телесната температура на човек с до 13 градуса. Още по-любопитен момент е, че устройството ще може да ни помогне и при студ, затопляйки човешкото тяло с до 8 градуса по Целзий.

Прочети още: Forbes публикува класация на най-скъпите футболни отбори за 2019 година

Портативният климатик ще тежи само 85 грама и ще има размерите на дистанционно управление за телевизор. По идея ще се поставя върху гръбначния стълб на потребителя. Ще може да се контролира посредством iOS и Android телефон, като във финалната версия ще се предлага и „автоматичен“ режим. Според японския гигант батерията ще издържа до 24 часа при двучасово зареждане.

Стартовата цена на устройството ще бъде 129 долара. Голяма уловка на моментната версия на устройство е, че то ще изисква специална тениска и не е ясно дали ще може да функционира адекватно с обикновена такава.

Все пак трябва да признаем, че сме заинтригувани.

Видео:

Тагове: