Позаспалият в последните няколко години гигант е на гребена на любопитните анонси от края на 2018 година. След обявяването на PlayStation 5, най-добрия смартфон на компанията от години в лицето на Xperia 1, впечатляващи 98-инчови 8К телевизори, шумоизолиращите WF-1000XM3 и WH-1000XM3 идва ред на най-бързия USB хъб до момента.

Въпросният носи името MRW-S3, изглежда адски стилно и е от особено висок клас. Въпросният предоставя дори елементи като 100W USB-C PD зареждане и UHS-II SD четец на карти, каквито повечето конкурентни устройства не предлагат.

MRW-S3 предлага още HDMI порт, който поддръжка 4К видео при 30 кадъра в секунда. Той е допълнен от USB-C PD порт за зареждане на различни устройства (скорост от 100 W), USB-C и USB-A за свързване на външни устройства и аксесоари. Последните два работят под USB 3.1 Gen 2 стандарта.

Нещо повече, Sony твърди, че MRW-S3 е най-бързият хъб на пазара, със скорост на трансфер на данни, достигаща до 1000 MB/s (поне що се отнася до USB-C). SD и microSD слотове поддържат до UHS-II карти.

Прочети още: Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

Има и още един USB-C за връзка между хъба и компютър. Комплектът включва USB-C към USB-C кабел, което е добро решение. Повечето хъбове предлагат интегриран кабел за връзка, докато решението на японците означава, че потребителят може евентуално да замени повреден кабел или да закупи по-дълъг в зависимост от неговите нужди.

Не всичко е цветя и рози обаче – като минус можем да отбележим присъствието само на един USB-A порт, предвид факта, че повечето потребители си купуват подобни хъбове именно заради него.

Също така липсва Mini DisplayPort, който немалко конкурентни устройства предлагат.

Най-големият минус към днешна дата на MRW-S3 (честно, наименованието на Sony устройствата е абсолютният край) обаче е липсата на официална цена. За момента Sony запазва пълно мълчание по този въпрос, а от стойностите на отговора на подобен въпрос до голяма степен зависи и успехът на иначе обещаващия хъб.

Тагове: