Как пиете чай? Най-вероятно запарвате пакетче с филтър за няколко минути и след това отпивате с удоволствие. Това се приема едва ли не за светотатство в света на хардкор феновете на чая. За тях приготвянето на чашата с гореща напитка е истински ритуал. Чаените листенца или билковата смес трябва да се запарят внимателно, да се прецедят и едва тогава освежаващата отвара става за пиене. Дизайнерката Антония Хааф обаче предлага по-лесен начин. Нейният Tea Time Joe е нещо средно между чайник, чаша и термос. Мултифункционалната джаджа, която прилича на пясъчен часовник, се състои от отделение за запарване, където се поставят билки или чаени листенца заедно с гореща вода, контейнер за горещата напитка и филтър между тях. Когато прецените, че чаят ви е достатъчно силен, обръщате Tea Time Joe, за да прецедите отварата и да я прехвърлите в чашата термос. Просто и бързо, нали? Разбира се, Tea Time Joe е с двойни стени, за да запази топлината на напитката.

 

Хааф има идея устройството да се предлага в два варианта – персонален, с чаша с вместимост 250 мл, и нещо като кана с обем 750 мл, чучур и възможност от него да се прелива чай в повече контейнери.

 

Тагове: