За любителите на кецове лятото не е най-приятният сезон – все пак в жегите затворената обувка не осигурява прохлада и може да доведе до проблеми от прегряването на краката. С този въпрос обаче са се заели от Unbelievable Test Laboratory, които създадоха такъв материал за обувки, който прилича на хартия, но е здрав. С този материал на име Tyvek paper те изработват по-леките от перце Light Wing shoes – хартиените обувки, които не се разпадат.

Материалът Tyvek не е истинска хартия, а е тъкан, изработена от висококачествени влакна полиетилен. Усещането на пипане е като хартия и самият материал се произвежда на листове, които впоследствие се оформят в обувка. Материята е много здрава и не може да се скъса, а освен това има и устойчивост на влага. Освен за обувки тя се използва вече и за пликове за писма, индустриално опаковане и покривала за превозни средства.

Според създателите на кецовете от материята Tyvek, те могат да се чистят и перат без проблем като всяка друга обувка – и няма да загубят цвета си. Все пак не трябва да се очаква да са много дългосрочни. Подметката е от пяна POLIYOU, а връзките - от восъчен памук.