Очевидно Microsoft Research работят по методика за прогнозиране на базата на данните, а не на някаква измислена теория на вероятностите. През последните няколко месеца, изследователите, работещи по проекта са разчитали на данните, които са събрали (като резултати от минали събития), за да предскажат точно няколко политически хода и игрални резултати.

Но сега от Редмъндската компания искат помощта на хората, за да подобрят своите предсказания. Те са пуснали нов уебсайт, наречен Prediction Lab, където всеки може да се регистрира и да гласува по различни теми като например - „Кой ще спечели места в Конгреса на САЩ?

За разлика от обикновените анкети, потребителите ще могат да гласуват многократно и ще трябва да направят резервно копие на своя избор, чрез виртуални точки, които ще печелят. Това очевидно ще доведе до по-точни резултати от вотовете, тъй като хората ще имат нещо, заложено на карта.

Дейвид Ротшилд от Microsoft (който прогнозира президентските избори в САЩ през 2012г.), постави новия сайт на изпитание по време на неотдавнашен референдума за независимостта на Шотландия. На следващата сутрин, когато резултатът бе определен, Ротшилд каза, че има 84 процента шанс, че мнозинство от гласовете, ще бъде "Против" отделянето на Шотландия.

Тъй като проектът трябва да събира данни, за да се усъвършенства методиката за прогнозиране на Microsoft, потребителите трябва да дават лична информация като например тяхната възраст и адрес.

Също така, някои от въпросите, очевидно са доста лични. От PC World са забелязали такива, като например тяхната позиция по отношение на абортите. Но ако това не ви притеснява ни най-малко и искате да помогнете на Microsoft, то веднага може да посетите уебсайтът Prediction Lab.

 

Виж още: Гладки Time-Lapse видеоклипове благодарение на Microsoft