Apple обяви новите си рекордни финансови резултати за последното тримесечие, включващи 51.5 млрд. щатски долара приходи, 11.1 млрд. оперативна печалба от продажбите на 48 млн. бройки iPhone

Приходите отчитат 22% скок спрямо миналата година, когато компанията реализира 42.1 млрд. долара в приходи и 8.5 млрд. долара в печалба. Apple е продала и 5.7 млн. Mac устройства, което е увеличение с 3% спрямо миналата година. 

"Фискалната 2015 година беше най-успешната на Apple за всички времена, с 28% увеличение на приходите до почти 234 млрд. щатски долара", каза изпълнителният директор на компанията Тим Кук. 

"Очакваме празниците с най-силната ни продуктова линия до момента, включително iPhone 6S и iPhone 6S Plus, Apple Watch с нови кейсове и каишки, новия iPad Pro и изцяло новия Apple TV, който излиза в продажба тази седмица", допълни той в прессъобщение, разпространено до медиите. 

iPhone отчита 22% увеличение в продажбите на годишна база, като приходите са се увеличили с 36%. Оказва се, че интернационалните продажби на устройството са цели 62% от общите, като тези в Китай са увеличени с впечатляващите 99% на годишна база

Продажбите на iPad продължават да падат през това тримесечие (20%) - 9.8 млн. продадени бройки. 

Прочетете: 60% от Apple устройствата използват iOS 9