Трудно е за вярване, но Apple наистина призна, че картите в iOS 6 не са адекватен заместител на Google Maps, на които разчитаха предходните версии на платформата. Припомняме, че картите извън САЩ са изключително оскъдни и изпълнени с грешки, а дори тези в страната на неограничените възможности невинаги са годни за откриване на дадена точка в нов град, например. Цели села са маркирани като болници, което също е изключително странно. 

Почти сигурни сме, че ако Стив Джобс все още бе главен изпълнителен директор на Apple, компанията не би направила подобно изявление, но лично Тим Кук се обърна към потребителите и медиите и обяви, че компанията е наясно със състоянието на картите и планира да го подобри възможно най-скоро. Изглежда Apple е отделила значителна част от човешките и финансовите си ресурси, за да започне моменталното отстраняване на проблема и обогатяване на съдържанието в световен мащаб. 

Дотогава Тим Кук препоръчва притежателите на iPhone 5 и всички други, които са ъпдейтнали до iOS 6, да използват алтернатива на вградените карти. Apple дори създаде секция с такива заместители в App Store. 

 

Тагове: