За известно време смятахме, че Apple Watch няма физически портове и разчита на връзка с iPhone за всички задачи и индуктивен аксесоар за зареждане. Оказва се, че устройството разполага с малък, добре скрит порт, чиято официална роля все още е неизвестна. Той се намира в един от слотовете за свързване на каишка и е покрит с капаче, подобно на това за SIM картите на iPhone и iPad.

Портът не се използва за диагностика в магазините на Apple: в този сценарий служителите свързват iPhone безжично и получават данни на него. Според някои анализатори Apple инсталира iOS и конфигурира часовниците посредством малкия порт. По-интересно е, че той може да се използва и за зареждане на часовника.

Reserve Strap е един от първите аксесоари, които се възползват от порта. Той представлява алтернативна каишка с допълнителна батерия, която удължава живота на батерията на Apple Watch значително. Все още не знаем какво е мнението на Apple за подобни аксесоари, но, имайки предвид, че на пазара са налични редица зарядни калъфи за iPhone, не очакваме критика.

А знаете ли, че Apple препоръчва да миете Apple Watch?