Българска телекомуникационна компания (БТК) ще цифровизира до края на седмицата над 650 телефонни поста в град Кърджали. Телекомът е единственият български оператор на фиксирани телефони, който инвестира в развитието на телекомуникационната инфраструктура в страната, за да предлага качествени услуги на своите клиенти.

Процесът на цифровизация започва от днес като в края на деня над 100 от клиентите на телекома ще могат да активират всички допълнителни услуги като разпознаване на входящия номер (CLIP), забрана за разпознаване на номера при изходящи повиквания (CLIR), пренасочване на обажданията към друг номер, изчакване на повикването и разговори в група от фиксирани телефони, широколентов БТК ADSL и много други.

БТК модернизира активно мрежата си, за да отговори на нарастващото потребление и нуждата от качествени и достъпни комуникации за българския бизнес и домакинствата. До края на годината компанията ще постигне 100 процента цифровизация на мрежата си и премахване на дуплексните линии в 27-те най-големи български града.

През последната година, БТК е инвестирала повече от 400 млн. лева в изграждането на инфраструктура и инсталирането на модерни технологии, чрез които да предлага повече стойност и по-достъпни услуги на своите клиенти. Също така БТК инвестира активно в осигуряването на високоскоростен Интернет достъп за домашни и бизнес потребители. Днес БТК ADSL е достъпен в над 160 градове и села из цялата страна.

Тагове: