Както често се случва, известно време преди официалното излизане на нов iPhone по веригата за доставки на компоненти и аксесоари има изтичане на информация. Днес производителят на калъфи Nodus и Forbes излязоха с твърдение, че имат достатъчно вътрешна информация за дизайна на iPhone 8.

По-конкретно Nodus казва, че разполага с CAD файлове с подробен дизайн на iPhone 8. Задната камера наистина ще бъде система от двойни лещи, както в текущия iPhone 7 Plus. Също така тя ще бъде ориентирана вертикално.

На лицевата страна междувременно са отпаднали големите декоративни рамки отгоре и отдолу. Те са се смалили благодарение на OLED екрана, който се очаква да бъде доставян на първо време единствено от Samsung Display. iPhone 8 се очаква да има прорез в горната част на своя 5.8-инчов екран, в който ще са вградени селфи камерата и други сензори. Тези сензори може да включват ирис скенер или други биометрични сензори.

От изтеклата информация няма данни за предно или задно позициониран Touch ID сензор, което значи, че той или ще бъде вграден под екрана, или ще бъде премахнат, за да бъде заменен от 3D лицев скенер, за който сме чували слухове няколко пъти. Алтернатива е вграждането на Touch ID сензора в бутона за включване и изключване - нещо, което видяхме в новия MacBook Pro.

Остават още много неизвестни около новия iPhone на Apple, но всяка година имаме идентични течове, които стават все по-точни с приближаването на датата на излизане на устройството.

Тагове: