За трети пореден път един от лидерите на българския пазар за навигационни решения, Mio, получи приз на престижния конкурс iF Design Awards 2010. Тази година компанията бе отличена за два модела нетбук – Litepad N890 и Litepad N1210. Сред конкуренцията на 2468 продукта от 39 страни двете преносими устройства на Mio изпъкнаха със свръхлек и тънък дизайн и богата функционалност.

Със своето тегло от под 900 грама, вграден GPS приемник, 3.5G мобилен модул и сензор, който позволява на екрана да се върти на 90°, Mio Litepad N890 е истинско въплъщение на мобилността. Компактен и удобен за пътуване, той притежава всичко, което може да ви потрябва и в най-затънтената джунгла – включително и възможността да разберете къде точно се намирате, когато се изгубите. По-големият му брат, Litepad N1210, отвя съперниците си за наградата на iF Design Awards 2010, като демонстрира 12.1-инчов екран, по-голям тъчпад с възможност за управление с жестове, външен HDMI порт, пълна поддръжка на безжична връзка и семейната черта – вграден 3.5G мобилен модул. Всичко това е събрано във впечатляващо лек и тънък корпус – 1.3 кг с дебелина 24.9 мм.

Официалната церемония по награждаването ще се проведе в Хановер, Германия на 2 март 2010 г. Тогава стартира и изложението на отличените в надпреварата за иновативен и функционален дизайн iF Design Awards 2010, което ще продължи до август. Експозицията ще може да бъде видяна и онлайн.

Тагове: