Платформата за поръчка на таксита Uber става все по-популярна в САЩ, а вече работи и във Франция. Изглежда това не се нрави на шофьорите на таксита в страната, които се притесняват, че бизнесът им ще бъде отнет от "мултинационални компании".

Le Monde споделя, че в понеделник автомобил на Uber е бил атакуван от протестиращи таксиметрови шофьори, които са срязали една гума и са хвърляли камъни. Те успяват да счупят едно от стъклата и дори се опитват да отворят вратите и да издърпат клиентите. За щастие всички са наред. Шофьорът успява да избяга от демонстрацията и да смени гумата на магистралата, след което клиентите достигат до дестинацията си невредими. Лявото френско правителство продължава да налага икономически протекционизъм.

След като забрани на Amazon да продава книги с безплатна доставка, властта накара услугите за поръчка на таксита чрез мобилни приложения да изчакват минимум 15 минути, преди да приемат поръчки. Очаква се това да стимулира стандартната поръчка на такси, но протестиращите организации настояват за изчакване от 30 минути и повече и дори забрана на платформи като Uber. Какво е вашето мнение?