Според информация от някои източници в мрежата, компанията Dell обсъжда възможността да изкупи собствените си акции. В преговорите участват частната инвестиционна фирма Silver Lake Partners и корпорацията Microsoft. Както се съобшава, ценните книжа на Dell може да бъдат изкупени за $13 - 14 за акция, като на последните търгове те са се продавали за $ 13.18.

Пак според слуховете, Microsoft може да похарчи за придобиването на акции от Dell от 1 до 3 милиарда долара. От корпорацията обаче засега са отказали всякакви коментари относно това им евентуално начинание.
Осъществявайки процедурата по изкупуване на акциите, Dell ще може да получи статус на частна компания, което ще даде по-голяма свобода относно трансформирането на бизнеса и укрепването на пазара.
В последните години Dell отстъпва от позициите си в сегмента на персоналните компютри - през 2012, според оценки пазарният дял на компанията в световен мащаб се е равнявал на 11% срещу 12.2% през 2011 година. В списъка с водещите производители в момента, Dell заемат трето място.

 

Тагове: